Ediția: Sâmbătă 8 februarie 2025 Nr. 6810
Ediția: Sâmbătă 8 februarie 2025 Nr. 6810

Acţiunile binefăcătoare ale fructelor şi algelor de mare


Oamenii de știință au dovedit că algele marine au un efect pozitiv la nivelul întregului organism uman. Gillian McKeith menționează în cartea să – „Living food for health” („Viață alimentară pentru sănătate”) că fructele și algele de mare conțin minerale-cheie care nu au fost găsite în compoziția altor plante sau alimente. McKeith mai spune în cartea sa și că organismul absoarbe mai ușor proteinele din legume decât proteinele din carne. Astfel autorul concluzionează că legumele sunt cele mai bune produse alimentare anti-îmbătrânire lăsate de natură pe pământ. Fructele de mare sunt de mult timp cunoscute pentru proprietățile calorice mari și beneficiile aduse organismului când sunt parte dintr-o dietă sănătoasă de alimentație. Au trecut proba timpului, fiind din ce în ce mai populare și recomandate de medicii nutriționiști.
 
Beneficiile aduse de algele marine organismului

Datorită consistenței ridicate de aminoacizi, vitamine și minerale, cei care consumă alge marine vor avea un păr lucios și sănătos. Aceste alge mai conțin și Biotin, o substanță care aparține familiei de vitamine B. Cantitățile semnificative de vitamine, proteine și minerale ionice îmbunătățesc performanță creierului, asparagină din componența lor energizează creierul și stimulează sistemul imunitar, iar borul îmbunătățește funcțiile neurologice.
Cu un conținut bogat de beta-caroten, vitamina A, minerale și aminoacizi care au proprietatea de a menține în organism un conținut ridicat de colagen (necesar pentru bună funcționare a țesutului conjunctiv), algele sunt un bun tratament anti-îmbătrânire. Pe lângă alge, fructele de mare sunt o sursă principală de caroteni naturali cum ar fi vitamină A (beta-caroten) și bioflavonoide, antioxidanți care ajută la o îmbunătățire a vederii, eliminând resturile celulare acumulate la nivelul ochilor. 
Bioflavonoidele prelungesc acțiunea vitaminei C în ochi, contribuind astfel la prevenirea umflării și inflamării țesuturilor oculare. De asemenea, pentru că sunt bogate în vitamina C mențin gingiile sănătoase. Conțin de 26 de ori mai mult calciu decât orice alt aliment, iar fluorul luptă împotrivă cariilor dentare.
 
Alte proprietăți ale algelor marine

– extractele organice de iod pe care le conțin mențin sănătoasă funcția tiroidiană, prevenind gușa;
– ajută la tratarea răcelilor și problemelor respiratorii;
– întăresc sistemul imunitar;
– sporesc rezistenta la alergii și infecții;
– diminuează riscul de cancer;
– iodul și aminoacizii se combină pentru a reduce semnificativ fibromul la sân și cel uterin, ajutând la prevenirea formării chisturilor;
– îmbunătățesc regenerarea celulelor;
– magneziul conținut de aceste alge contribuie la reducerea tensiunii arteriale crescute și previne accidentele vasculare cerebrale;
– normalizează nivelul de colesterol din sânge, contribuind la stoparea instalării bolilor cronice;
– sprijină sănătatea oaselor și funcția acestora;
– mențin echilibrul natural al corpului;
– susțin sănătatea rinichilor;
– detoxifica organismul și elimină metalele grele și poluanții acumulați din aer și alimente;
– au capacitatea de a elimină celulită din organism prin arderea țesutului adipos;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?