Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Ministerul Muncii lansează atacuri pentru a ascunde că nu face nimic pentru românii din afară


Partidul Social Democrat (PSD) susține că ministrul Muncii lansează atacuri politice pentru a ascunde faptul că nu face nimic pentru românii din afara țării, în condițiile în care ‘tot mai multe’ state europene ‘închid ușa’ pentru muncitorii români, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii social-democrate transmis, marți.
‘PSD a luat act de declarațiile ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu, privind modul de alocare a ajutoarelor sociale de către primării. Sebastian Lăzăroiu arată că nu poate îndeplini atribuțiile funcției în care a fost numit și atunci inventează zilnic povești cu Albă ca Zăpada. Amintim lui Sebastian Lăzăroiu faptul că, începând din 2004, singurul membru al PSD care a avut responsabilități legate de Ministerul Muncii a fost domnul Marian Sârbu. Dacă actualul mi-nistru al Muncii are nedumeriri legate de ceea ce s-a întâmplat în instituția pe care o conduce, îi recomandăm să întrebe direct la sursă, în cadrul primei ședințe a coaliției de guvernare’, se afirmă în comunicatul PSD.

Potrivit social-democraților, declarațiile ministrului Sebastian Lăzăroiu vin în momentul în care tot mai multe state europene ‘închid ușa’ pentru muncitorii români. ‘Autoritățile de la București nu depun niciun efort pentru a stopa acest fenomen și se lansează în dispute politice, pentru a ascunde incapacitatea de a dialoga cu partenerii externi, în vederea apărării intereselor cetățenilor români. Sebastian Lăzăroiu ar trebui să răspundă pentru aceste lucruri. În context, amintim că românii din Spania reclamă deja abuzuri din partea autorităților de la Madrid, care aplică măsurile de restricție și asupra muncitorilor români deja integrați pe piața spa-niolă a muncii. Evident, ministrul Lăzăroiu nu este preocupat de acest subiect și nu are răspuns pentru problemele românilor din Diaspora, cărora PDL le vânează voturile’, se afirmă în comunicatul citat.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat marți, într-o conferință de presă, că fraudele cele mai numeroase în sistemul de asistență socială au fost identificate în primării conduse de reprezentanți ai Uniunii Social Liberale.
El a susținut că, potrivit verificărilor, 63% din cazurile de fraudă au fost identificate la primăriile USL, iar 28% la cele ale PDL. ‘Am făcut un sondaj și am pentru USL o veste bună și una proastă. Vestea bună este că au 63%, iar vestea proastă e că au 63% din totalul fraudelor identificate’, a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?