Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O mie de euro pentru un permis de conducere


Un bărbat din Garoafa, care în luna aprilie a fost trimis în judecată după ce a încercat să inducă în eroare autoritățile fiscale la înmatricularea unei mașini, a fost propus pentru arestare preventivă, după ce a promis unui bărbat din Movilița că îl va ajuta să obțină permisul de conducere. Zilele acestea se va judeca arestarea preventivă a lui Tudorache P., de 41 de ani, despre care anchetatorii spun că în mai 2010,   i-ar fi pretins lui Costel P., din Movilița, 1.000 de euro pentru a pune o vorbă bună ca să obțină permisul de conducere, după ce absolvise cursurile unei școli de șoferi din Focșani. Omul, crezând în vorbele lui Tudorache, i-a lăsat dosarul și banii pentru ca treaba să fie făcută ca la carte. Numai că a trecut mai bine de un an și învinuitul nu a mai dat semne că ar rezolva problema.
După ce plângerea a fost înregistrată la Parchet, prin mijloace specifice, oamenii legii au obținut probe concludente că reclamația este întemeiată. Mai mult decât atât, la percheziție s-a găsit și dosarul părții vătămate. Unele surse susțin că banii ar fi fost înapoiați. Tudorache s-a sustras însă de la anchetă, astfel că procurorii au propus instanței de judecată arestare sa preventivă.
În mai, acesta a mai fost trimis în judecată în calitate de complice a lui Costel M., de 26 de ani, din Focșani, pentru de înșelă-ciune, fals material în înscrisuri și uz de fals. Procurorii au reținut prin rechizitoriu că în iunie 2009, cei doi au indus în eroare autoritățile fiscale prin folosirea unui certificat de handicap contrafăcut, pentru a scăpa de plata taxei de primă înmatriculare a unui Opel Astra adus din Italia, în cuantum de 6.568 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?