Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Primarii vor să blocheze E85


Primarii vrânceni vor să blocheze E 85 cu persoanele cu handicap și asistații social lăsați fără bani de guvernul pedelist. Edilul din Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt trei luni de întârziere la plata drepturilor pentru însoțitorii persoanelor cu handicap și nici o autoritate a statului nu a ridicat un deget pentru acești oameni.
„Sunt familii cu câte doi orbi și zi de zi trebuie să aibă grijă de ei. Trebuie să îi îngrijească, să îi ducă la toaletă, să le dea să mănânce. Avem bolnavi netransportabili, sunt ca niște moluște, nu mișcă nimic. Trebuie să stea toată ziua cu ei, să aibă grijă și să lea mâncare. Din discuțiile cu primarii, sunt hotărâți să iasă împreună cu bolnavii și să blocheze E 85. Se așteaptă rectificarea de buget și, dacă guvernul Boc condus de Băsescu nu se gândește să le dea banii, vor fi pro-bleme la nivel de județ și de țară”, a afirmat primarul din Slobozia Bradului.
Edilul a acuzat și modificările la Legea 416, a venitului minim garantat prin care primăriile au devenit subordonate instituților deconcentrate. În plus, au scăzut încasările la bugetele locale deoarece banii proveniți din ajutorul minim garantat nu se mai virează prin primării ci prin poștă sau card, contra unui comision de 0,1%. „Este fură-ciunea secolului pe care PDL o face din 2010”, a acuzat primarul Zamfirescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?