Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO! Microbuz, TIR și mașini, ajunse în șanț în această dimineață, pe șoselele din Vrancea

Prima zăpadă mai serioasă a acoperit o mare parte din Vrancea, după ce, zilele trecute, iarna se instalase de-a binelea doar în localitățile montane ale județului. Stratul de nea vine însă și cu obișnuitele probleme în trafic.
Pe mai multe drumuri din județ, mașinile au derapat, unele dintre ele ajungând în șanțul de pe marginea drumului.

S-a întâmplat, de pildă, la Dumbrăveni, unde un TIR a derapat in afara părții carosabile. În afară de asta, mai multe autoturisme, dar și un microbuz, au ajuns în șanț în această dimineață, pe șoselele din județ. Potrivit IPJ Vrancea, toate evenimentele rutiere au fost soluționate ca tamponări, neînregistrându-se decât pagube materiale.

Deși șoferii se plâng de faptul că drumurile sunt nepregătite pentru zăpadă sau că nu întâlnesc în trafic utilaje care să curețe carosabilul, nu puțini sunt însă conducătorii auto care pleacă la drum fără să își echipeze corespunzător mașinile.

Autoritățile atrag atenția șoferilor să circule prudent, dar mai ales să își echipeze mașina cu anvelope de iarnă, să evite acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare și să folosească, cu precădere, frâna de motor.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să sporească atenția la volan, asigurându-se temeinic la efectuarea fiecărei manevre.

Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulația pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, cu recomandarea de a-și planifica foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă”, a atras atenția Centrul Infotrafic al Poliției Române, în acestă dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?