Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

„Stranierii“ se înghesuie la închiriat maşini


Viața este grea peste tot și nici măcar cei care în urmă cu câțiva ani veneau acasă de peste hotare cu mașini „supărate” și plini de aur nu-și mai permit prea multe. Pentru că nu au bani pentru o mașină sau pentru că cheltuielile sunt prea mari și mulți dintre ei au ajuns la fundul sacului, oamenii fac coadă la societățile care închiriază mașini. Prețul unei mașini de închiriat variază între 10 și 25 de euro pe zi. Cei care se ocupă cu închiriatul mașinilor ne-au spus că până săptămâna viitoare nu au nimic disponibil.

Odată cu venirea în țară a vrâncenilor care muncesc peste hotare, afacerea cu închirierea mașinilor merge ca pe roate. Mulți dintre cei plecați din țară au renunțat să mai vină acasă cu mașinile personale fie pentru că nu au, fie pentru că nu-și mai permit din punct de vedere financiar, și închiriază autoturisme de aici pentru a avea cu ce se deplasa. La prețuri modice, oamenii își pot face treaba cu mașina altuia. Cei care au mașini de închiriat spun că în această perioadă afacerea merge foarte bine. „În momentul de față se caută mașinile de închiriat pentru că sunt cei care au venit din străinătate. Eu am câteva mașini în regim de taxi și acum le închiriez. În perioada asta   le-am dat oamenilor concediile și folosesc mașinile pentru închiriat pentru că am autorizație și pentru «rent a car». Nu este o afacere, dar am profitat de faptul că acum se caută și așa am reușit să le dau și oamenilor concediile”, ne-a spus Ion Cristea, din Focșani. Prețul variază în funcție de mașină. Persoanele care au mașini de închiriat ne-au spus că cer între 10 și 25 de euro pe zi. Toți cei cu care am vorbit ieri, ne-au spus că în acest moment nu au mașini de închiriat până săptămâna viitoare, acestea fiind deja închiriate. „Nu am nimic disponibil până săptămâna viitoare marți sau miercuri. Prețul este de 25 de euro pe zi și am Skoda Fabia, Seat sau Fiat”, ne-a spus o altă persoană care închi-riază mașini.
Numărul cererilor este foarte mare, iar cei care ar vrea să închirieze o mașină se plâng că nu mai găsesc.

Polițiștii întocmesc o evidență a mașinilor înmatriculate peste hotare

Åži pentru că este luna august, lună în care vrâncenii care lucrează peste hotare vin în țară cu mașini înmatriculate în străinătate, aceștia au parte de o atenție sporită din partea Poliției Rutiere, agenții din trafic având mi-siunea de a verifica dacă aceștia respectă legislația rutieră și nu doar atât. Polițiștii de la Rutieră spun că de la începutul lunii august și până acum, vrâncenii veniți de peste hotare nu au creat probleme în trafic. În anii precedenți, în luna august, oamenii legii au dat sute de amenzi celor care se aflau la volanul unor mașini înmatriculate în străinătate și au adunat teancuri de dosare penale, mai ales pentru condu-cere sub influența băuturilor alcoolice. Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Vrancea, ne-a declarat că în luna august polițiștii au în program acțiuni de control te-matice care privesc cu precădere verificarea mașinilor înmatriculate în străinătate, în număr mult mai mare pe străzi în această perioadă a anului. „În această perioadă desfășurăm o serie de activități în trafic, activități care vizează toți participanții la trafic, inclusiv pe cei care se află la volanul unor mașini înmatriculate în străinătate. Se fac verificări în special cu privire la provenineța autovehiculelor pe care le conduc. De asemenea, se întocmește o evidență a mașinilor înmatriculate peste hotare. În cazul unor accidente cu autori necunoscuți și nu numai să putem face verificările necesare. De asemenea, acțiunile vizează și alte abateri comise în trafic, cum ar fi condu-cerea sub influența băuturilor alcoolice și altele. Până acum nu am avut probleme”, ne-a spus inspectorul Manea.
În afară de aceste verificări tematice, pe toate sectoarele de drum din județ se acționează cu radarele din dotarea Serviciului de Poliție Rutieră Vrancea, pentru depistarea șoferilor care circulă cu viteză excesivă. 
De ceva timp traficul rutier în oraș  s-a aglomerat. Situația se datorează atât lucrărilor de reabilitare a unor străzi cât și numărului mai mare de mașini. Totuși, polițiștii spun că anul acesta, spre deosebire de alți ani, numărul celor care s-au întors de peste hotare cu mașini este mult mai mic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?