Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Semnificaţia wellness ca stare în viaţa personală


În momentul de față, industria wellness este în plină expansiune. Întrucât nu există o definiție universal acceptată pentru termenul de wellness, acesta este caracterizat de o stare de bunăstare și o stare de satisfacție.
Charles B. Corbin de la Universitatea de Stat din Arizona, ne oferă o definiție pentru wellness, afirmând că „este o stare multidimensională caracterizată de existența unei stări pozitive a sănătății unei persoane”.
Wellness este procesul activ prin care facem alegeri pentru a avea o viață bună. Alegerile sunt reprezentate de luarea în considerație a unei varietăți de opțiuni, selectate în funcție de interesele perso-nale. Succesul este determinat de fiecare individ în parte, realizările din viață ale fiecăruia contribuind la atingerea acestui succes. Dimensiunile wellness sunt sociale, profesionale, spirituale, fizice, intelectuale, emoționale, de mediu, financiare, mentale și medicale. Toate dimensiunile wellness se împart în două categorii. Una mentală și una fizică. Aceste două mari aspecte trebuiesc respectate în viață, deoarece realizarea unei stări wellness în propriile noastre vieți trebuie să cuprindă fiecare dimensiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?