`Oțetul balsamic preparat din diverse soiuri de struguri dulci de Trebbiano este folosit deseori în tratarea rănilor, durerilor și infec-țiilor. Aceste soiuri de struguri din familia Trebbiano se fierb până când capătă o culoare închisă, iar siropul obținut este pregătit pentru procesul de îmbătrânire. Acesta este depozitat în butoaie de stejar, cu un anumit oțet, și este păstrat un timp îndelungat pentru că prin procesul de îmbătrânire capătă proprietăți curative. De-a lungul anilor, siropul depozitat în aceste butoaie se îngroașă, căpătând o aromă concentrată de oțet. Mulți oameni au folosit oțetul balsamic pentru infecții, răni sau dureri ale organismului. Este utilizat pentru diminuarea durerilor de cap, pentru tratarea anemiei, însă poate și suprima poftă de mâncare, ajutând la controlul greutății. Întrebuințat în cadrul unei diete, oțetul balsamic luptă cu oboseala și poate ajuta o persoană să se simtă mai energică.