Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Mustul, un cocktail de vitamine


Mustul sau Vinum mustum după denumirea în latină, este o băutură fără alcool din struguri. Aceasta devine vin în timp, prin procesul de fermentare.
Mustul conține vitaminele A, B1, B2, C, are un efect revigorant, detoxifică organismul și stimulează imunitatea acestuia.
Mustul pregătit în manieră tradițională rezultă din procesul de stoarcere a strugurilor, eliminându-se coaja. Cercetătorii au descoperit că și coaja conține antioxidanți, și alte substanțe active care transformă mustul într-o armă împotriva cancerului. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetări Alimentare, este de părere că mai bine preparăm mustul cu ajutorul mixerului electric sau blenderului, deoarece mustul din struguri proaspeți are cele mai multe vitamine. Mustul obținut din struguri roșii are cele mai multe proprietăți benefice organismului, acesta prevenind totodată și bolile de inimă.
Mustul proaspăt, consumat în cantități de până la un litru pe zi, are capacitatea de a stimula activitatea renală, întărind organismul și făcându-l imun în față unor diverse boli. Este recomandat în curele rapide de dezintoxicare, acționează ca un întăritor pentru persoanele aflate în stare de convalescență și pentru cele care sunt bolnave.
Totodată sprijină și îmbunătățește activitatea creierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?