Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

A înflorit salcâmul la Bordeşti


Pe marginea drumului ce leagă comuna Bordești de Dumitrești, salcâmii au înflorit pentru a doua oară în acest an. De la monumentul eroilor nemți în sus, pe o parte și pe alta a drumului, salcâmii au înflorit de câteva zile, florile împrăștiind un parfum îmbătător.
Cei care circulă pe acest drum se opresc să admire florile și chiar să culeagă câteva dintre ele, pentru a face gogoși. „Mergeam cu mașina spre Dumitrești și am văzut că salcâmii de pe marginea drumului au înflorit iarăși. Eu știu că în mod normal, acești copaci înfloresc o singură dată pe an, primăvara, nicidecum în plină vară. Am mirosit florile din salcâmi și mi se par mult mai parfumate decât cele de primăvară, când mamele fac din ele gogoși. Am cules mai multe floricele de salcâm și le-am dus acasă, de au văzut și alții. Vecini nu m-au crezut când le-am povestit, însă când     le-am arătat și florile, au rămas uimiți. Sper să fie un semn bun și nu unul rău”, a spus Marilena, o tânără din Dumitrești.
Cei mai în vârstă spun că dacă se întâmplă ca un pom sau copac să înflorească de două ori într-un an este un semn bun. Ei susțin că toamna va fi una lungă, bogată și cu multă căldură, iar iarna nu își va face apariția prea devreme. „Am mai văzut așa ceva până acum, dar de regulă la pomii fructiferi. La salcâm, drept să vă spun, nu am mai auzit să înflorească acum, în august. Din bătrâni, noi știm că dacă se întâmplă ca în cursul aceluiași an să mai înflorească odată un anumit copac, se zice că va fi toamna lungă. Noi așa am pomenit din moși strămoși, o altă explicație nu am. Poate o da Dumnezeu să fie toamna bogată și rodnică, să mai avem și noi de unele”, a spus tanti Lucica, din Bordești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?