Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Plăcerea gustului costă


În timp ce unii dintre noi economisim un an întreg sau poate chiar mai mult pentru a ne permite achiziționarea unei mașini, alții cheltuiesc sume enorme de bani cu lejeritate, cumpărând spre exemplu o singură sticlă de vin, cu mii de Euro. Bineînțeles că de lângă acesta nu poate lipsi o porție bună de caviar, care costă în jur de 7000 Euro / kg. Cine își permite acest lux face foarte bine că se bucură de plăcerea gustului și de rafinametul delicateselor. În cele ce urmează vă prezentăm câteva dintre cele mai scumpe alimente din lume.
 
Hamburger-ul cu trufe
Hamburgerul este unul dintre cele mai cunoscute alimente din lanțurile restaurantelor Fast Food, este bun la gust și accesibil ca și preț. Ei bine, un restaurant din New York oferă hamburgeri cu pate de gâscă și trufe. Această delicatesă culinară costă nici mai mult nici mai puțin decât 99 Dolari. Pentru un hamburger prețul este foarte „piperat”, însă în comparație cu cele mai scumpe mâncăruri din lume, acesta este un chilipir.
 
Apa „de lux” din Japonia
În magazinele din Japonia 1 l de apă costă de regulă sub 1 Euro. Într-un hotel din Berlin, această apă coastă 62 Euro!

Oțetul Balsamic
Un oțet de calitate este ceva mai scump, însă totuși accesibil. Cel puțin din când în când ne putem face această poftă. Însă dacă suntem curioși și dorim să degustam un bol de salată care să conțină oțet Balsamic din cel mai scump posibil, atunci ar trebui să optăm pentru Aceto Balsamico Tradizionale, vechi de 80 ani. Astfel, pentru 100 ml trebuie să scoatem din buzunar în jur de 450 Euro.
 
Omleta de dimineață
Imaginați-vă o dimineață însorită în fascinantul New York! Plimbându-ne pe străzile Manhattan-ului și admirând grandoarea și șarmul unic al acestei metropole ni se face cu siguranță foame și poftă de o cafea aromată și o omletă delicioasă. Ei bine dacă vrem să ne răsfățam, putem încerca omletă de 770 Dolari! Cu siguranță se pune întrebarea: cât de scumpe sunt ouăle în New York? Răspunsul este cel așteptat: nu mai scumpe decât la noi, însă probabil că pentru acest preț mare responsabilă este umplutura care constă din caviar și homar.
 
Regele sortimentelor de caviar
Caviarul a devenit în zilele noastre relativ avantajos ca și preț, acesta găsindu-se chiar și în supermarket-uri. Însă există și sortimente exclusiviste precum caviarul Beluga. Acesta provine din Iran și costă 7000 Euro / kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?