Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ultimul focos, din cele 80 furate, a fost găsit într-un puţ din Chitila


Ultimul focos, din cele 80 furate dintr-un transport feroviar, a fost găsit, marți, într-un puț din Chitila, informează surse oficiale. Focosul a fost găsit într-un puț, unde a fost necesară vidanjarea pentru ca focosul să poată fi scos în siguranță, precizează sursele citate.
Patru lăzi cu câte 20 de focoase în fiecare au fost sustrase, sâmbătă, dintr-un tren ce transporta armament în Bulgaria, 79 de focoase fiind găsite luni, iar al 80-lea descoperit marți. Trei lăzi cu 60 de focoase au fost găsite sigilate într-o fântână secată de la marginea pădurii Chitila, cea de-a patra ladă, deschisă, era pe o stradă din Chitila, 19 dispozitive din aceasta fiind găsite într-un sac de rafie în arbuștii din pădure, focosul care lipsește fiind căutat de anchetatori.

Cele patru lăzi cu focoase furate sâmbătă dintr-un tren ce trebuia să ajungă în Bulgaria au fost găsite luni, în apropierea stației CFR Chitila, în baza unor date și informații obținute de procurori militari și echipele operative din cadrul anchetei, se arată într-un comunicat de marți al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ). Din documentele ridicate și verificate de procurori a rezultat că în cele patru lăzi se aflau în total 80 de focoase, câte 20 în fiecare ladă. Trei dintre lăzi au fost găsite într-o fântână părăsită (secată), între hățișurile de la marginea pădurii, la aproximativ patru kilometri de localitate, și nu prezentau urme de forțare, fiind sigilate cu bandă, a precizat Parchetul instanței supreme.
„De menționat că aceste lăzi sunt din lemn și în interiorul lor se află cutii din metal (zinc), iar în interiorul acestora, dispozitivele militare (focoasele)”, potrivit sursei citate.

Cea de-a patra ladă a fost găsită pe o stradă din localitatea Chitila și prezenta urme de ardere a părții din lemn. Anchetatorii au constatat că aceasta a fost deschisă, iar din interior au fost furate cele 20 focoase. Dintre acestea, 19 focoase au fost găsite într-un sac de rafie, în zona unor pâlcuri de arbuști din pădurea Chitila. În cadrul cercetărilor au fost efectuate planșe foto și s-au prelevat urme în vederea valorificării acestora din punct de vedere criminalistic.
„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind dispariția celor patru lăzi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus, la data de 17 iulie 2011, începerea urmăririi penale «in rem», sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în dauna avutului privat și rupere de sigilii”, informa, luni, Ministerul Public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?