Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Nu este permis ca DNA să facă jocuri politice


Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Hunor Kelemen, a declarat, vineri, că nu există argumente care să justifice speculațiile potrivit cărora în spatele cazului Laszlo Borbely s-ar afla anumiți oameni sau partide politice, însă a condamnat faptul că DNA permite scurgeri de informații menite să discrediteze imaginea unor persoane publice.
‘Aș vrea să cred că niciun om politic și nicio formațiune politică nu e în spatele acestui demers și resping orice ingerință politică și orice speculație politică în acest moment, dar nu este de acceptat și nu e permis ca, într-o țară democratică, DNA să facă jocuri politice. Asta nu înseamnă că aceste jocuri politice sunt neapărat jocuri comandate de oameni poli-tici, să nu mă înțelegeți greșit. Dar, să lași să curgă informații, să nu dai un răspuns corect, coerent și clar, să lași lucrurile confuze este o greșeală uriașă și nu putem accepta așa ceva’, a afirmat Hunor Kelemen, susținând că nu este pentru prima dată când DNA ‘terfelește’ prestigiul unor oameni cu sau fără notorietate pu-blică, menționându-l în context pe fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy.

Liderul UDMR a reafirmat decizia Uniunii ca, la începutul săptămânii viitoare, să solicite în scris procurorului general al României și Consiliului Superior al Ma-gistraturii un control la DNA pentru lămurirea acestor aspecte. ‘Este o practică insuportabilă și una care trebuie respinsă, și trebuie cumva terminat cu astfel de inițiative care vin undeva de la instituțiile abilitate de a face investigații judiciare. Am cerut și vom cere și în scris, la începutul săptămânii viitoare, de la procurorul general și de la CSM să facă o analiză, să verifice ce se întâmplă la DNA și, dacă vinovații sunt acolo, atunci să fie pedepsiți’, a mai spus președintele UDMR.

De asemenea, el a subliniat că aceste presiuni nu vor determina niciodată UDMR să-și schimbe atitudinea, direcția, poziția sau deciziile politice pe care le ia. Hunor Kelemen a făcut aceste declarații vineri, la finalul Universității de vară de la Zăbala, organizată de Aso-ciația Tinerilor Maghiari din județul Covasna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?