Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

15 ani de închisoare pentru că şi-a aruncat pruncul la gunoi


Femeia care și-a aruncat bebelușul abia născut la container, în plină iarnă, respectiv în ianuarie 2010, a fost condamnată de judecători pentru omor. Claudia Bîța, originară dintr-o localitate gălățeană, a conceput copilul cu un bărbat din Vrancea. L-a născut, dar l-a aruncat la tomberon, ca și cum ar fi fost gunoi. După comiterea faptei, tânăra a susținut că nu a dorit să suprime viața micuțului și că nu-și amintește nimic din ceea ce a făcut. „Condamnă pe inculpata Bîța Claudia pentru comiterea infracțiunii prevăzută de articolul 174, cu referire la articolul 175 alineatul 1 litera c și d Cod penal la 15 ani închisoare. (…) Respinge cererea privind schimbarea încadrării juridice. Deduce din pedeapsa aplicată perioada arestării și reținerii preventive. Obligă inculpata la 3.000 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în conți-nutul sentinței de condamnare. Femeia mai are calea apelului, dacă va considera că sentința este prea aspră.
Reamintim că în luna ianuarie a anului 2010, pe raza municipiului Adjud a fost găsit un bebeluș, într-un container. Cadavrul acestuia era congelat de gerul iernii. În aceeași perioadă, la spital a ajuns o femeie care susținea că a suferit un avort spontan.
Tânăra le-a spus medicilor că fătul avea aproximativ 15 centimetri și că „l-a scăpat”  în toaletă. Cercetările efectuate în cauză au scos la iveală faptul că bebelușul de la gunoi era al Claudiei, fiind născut în baia viitorilor socri din Adjud. Tânăra susține că nimeni nu știa că este însărcinată. Procurorii spun că aceasta a născut în data de 19 ianuarie 2010, a învelit pruncul în pantalonii pe care îi purta în ziua aceea și l-a aruncat la un container din zonă.
Claudia nu este la prima naștere. Mai are un copil de aproximativ doi ani, care este în grija bunicilor. Procurorii spun că de curând, femeia se împăcase cu un fost iubit și că pruncul pe care îl purta în pântec și care era al altui bărbat, ar fi fost o piedică în calea noii relații.
Chiar dacă a susținut că fetița s-a născut moartă, rezultatele examinării medico-legale a cadavrului au contrazis-o. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?