Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Pompierii şi poliţiştii se pregătesc de interviu


Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea vor susține, de mâine, interviurile structurate pe subiecte profesionale. În zilele de 13 și 14 iulie, 59 de angajați care au primit deja preavize se „bat” pentru a ocupa unul din cele 33 de posturi disponibile. Astfel, în urma testărilor, 26 de angajați vor rămâne pe dinafară. Disponibilizările se datorează politicilor dezastruoase ale Guvernului Boc, care a tăiat bugetul Ministerului Administrației și Internelor.

Angajații ISU care vor obține cele mai mici calificative mai rămân în sistem până la jumătatea lunii septembrie, după care vor deveni șomeri.
Prin aceleași emoții vor trece foarte curând și polițiștii. Deși inițial s-a spus că 19 polițiști vor trebui să părăsească sistemul, numărul acestora s-a redus ca urmare a faptului că mai mulți oameni ai legii și-au manifestat intenția de a ieși la pensie. Câți polițiști se vor pensiona, salvând astfel pe cei mai tineri, nu se știe pentru moment! Cu toate acestea, 140 de polițiști au fost puși deja la dispoziția Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Vrancea. Vor rămâne fără serviciu angajați din cadrul Poliției municipiului Focșani și Poliției Orașului Panciu- structurile de Ordine Publică, dar și de la viitoarele secții de poliție din Gugești, Măicănești, Dumitrești, Tulnici și Vidra. Din structurile menționate, trebuie să plece aproximativ 10 oameni.
Comisiile de examinare și de contestare, câte 7 la număr, au fost deja stabilite pentru fiecare subunitate, la nivelul căreia se vor susține examenele. Conducerea IPJ Vrancea analizează acum situația polițiștilor care sunt în concedii medicale, iar miercuri, comisiile vor stabili dacă testările vor fi sau nu suspendate și odată cu ele și bibliografia, până la întoarcerea lor din concediu medical.
Polițiștii vor susține un interviu structurat pe subiecte profesionale, interviu care le va decide soarta. Polițiștii care vor fi disponibilizați vor fi trimiși direct în șomaj. Ei nu vor primi salarii compensatorii.
Deși ministerul Administrației și Internelor, Traian Igaș, susținea sus și tare că nu vor pleca oameni din operativ, situația s-a schimbat. Ceea ce se întâmplă acum este nimic pe lângă ce va fi la toamnă. Surse din interiorul IPJ spun că peste câteva luni, din structurile MAI, respectiv pompieri, jandarmi și polițiști, se vor face noi disponibilizări, în masă. Toată această situație se datorează politicilor dezastruoase ale pedeliștilor de la guvernare, care în loc să aplice programe de creștere economică, fac exact pe dos.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?