Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Proprietăţile şi utilizările uleiului de ricin


Uleiul de ricin, extras din boabele de ricin, este întrebuințat pe scară largă în întreagă lume. Inițial, ricinul își avea ori-ginea în regiunile calde din India. În prezent, acesta se găsește în cea mai mare parte în Marea Mediterană și în zonele tro-picale. Deși boabele de ricin nu sunt adecvate pentru consumul uman, uleiul de ricin a avut și are un număr mare de beneficii de sănătate, pe lângă utilizările sale că un produs de frumusețe.
Are numeroase proprietăți antioxidante, care pot ajută organismul să lupte împotrivă radicalilor liberi. De asemenea, acest ulei poate fi utilizat pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii. Uleiul de ricin este extrem de benefic pentru persoanele care au genele și sprâncenele foarte subțiri. Tot ce trebuie să faceți pentru a rezolvă această problemă este să aplicați cu o periuță puțin ulei, în fiecare seară. Astfel veți vedea o îmbunătățire, acesta stimulând creșterea genelor și înfrumusețarea sprâncenelor.
Uleiul folosește și ca laxativ, fiind bun pentru cei care suferă de probleme de constipație. În problemele digestive, cauzate de infecții bacteriene, uleiul de ricin s-a dovedit a fi cel mai bun remediu, datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antifungice. Atunci când este aplicat local, prin masaj pe zonă afectată, uleiul se poate dovedi benefic pentru persoanele care suferă de reumatism, artrită, guță și alte afecțiuni dureroase comune.  Utilizarea produselor de îngrijire a părului care conțin ulei de ricin pot ajută în cazul mătreții. Puteți, de asemenea, să va masați scalpul cu ulei de ricin și să îl lăsați să acționeze peste noapte, iar dimineață următoare să spălați părul, pentru a scăpa de mătreață. Dacă simțiți că părul dumneavoastră a devenit mult prea aspru, încercați să folosiți ulei de ricin că un balsam. Masați scalpul, lăsați o oră să acționeze și apoi spălați. Poate fi întrebuințat și că o cremă hidratantă. Este util și pentru pielea uscată de pe tălpi, dacă este masat pe zonele afectate. Masați zona cu ulei și apoi scufundați în apă fierbinte. Astfel pielea va începe să se înmoaie.
 Uleiul de ricin este singura sursă cunoscută de acizi grași nesaturați valoroși, acidul ricinoleic. Acizii grași sunt cunoscuți pentru proprietățile lor extraordinare de vindecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?