Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO: Motociclist omorât de o şoferiţă neatentă


 

Un grav accident de circulație s-a produs, ieri după-amiază, pe șoseaua de centură a Municipiului Focșani. Un tânăr de 22 de ani a murit nevinovat, din cauza neatenției unei șoferițe. Marius        Iliescu, care se deplasa pe o motocicletă, a murit la spital, la scurtă vreme de la producerea accidentului. Potrivit primelor informații, el a pierdut mult sânge pentru că i s-a rupt artera jugulară. În numai câteva ore, zeci de prieteni au postat mesaje de condoleanțe pe contul său de Facebook. Marius era student la Arhitectură, la Universitatea Spiru Haret.

Marius Iliescu, un tânăr de 22 de ani, din Focșani a murit, ieri, la spital după ce a fost implicat într-un accident de circulație. Tânărul care se deplasa pe o motocicletă s-a izbit de un autoturism marca VW Passat a cărui șoferiță, Gabriela Zăncescu, de 47 de ani, din Focșani a virat stânga fără să acorde prioritate de trecere motociclistului care circula regulamentar. Impactul a fost atât de puternic încât motocicleta a ajuns pe cealaltă parte a drumului european și s-a rupt în bucăți. Åži mașina avea avarii serioase pe toată partea din dreapta. În urma impactului violent, tânărul, care se afla pe motocicletă, a suferit răni grave. Martorii spun că în momentul în care a fost preluat de echipajul de la Ambulanță avea puls. Acesta a fost dus la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. La scurtă vreme, Marius Iliescu a decedat. La locul accidentului i-au rămas casca, mănușile, dar și o bucată de  pânză plină de sânge. La locul tragediei au ajuns și prietenii tânărului care se uitau cu groază la motocicleta sfărâmată și la locul în care prietenul lor aproape că s-a stins. De altfel, ei au fost cei care au stat alături de el până când a fost preluat de medici. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. „Astăzi (ieri-nr) la ora 16.15 pe DN 2 E85,  în afara municipiului Focșani, conducătorul unui autoturism care circula pe direcția Adjud – Buzău, pe banda 2 a efectuat virajul la stânga pentru a intra într-o stație peco fără a acorda prioritate de trecere unui motociclist care circula din sens opus, pe banda 2, și a intrat în co-liziune cu acesta. În urma impactului a rezultat decesul motociclistului. În cauză s-a întocmit dosar penal iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Instructor auto în timpul liber

Cunoscuții spun că băiatul colabora cu o Åžcoală de Åžoferi din Focșani unde era instructor auto. Mai mult, a murit în ziua în care împlinise 22 de ani și 3 luni, fiind născut pe data de 4 aprilie. De obicei, despre motocicliști se spune că sunt pericol în trafic. De această dată, Marius a murit fără să aibă nici o vină. Doar pentru că cineva nu l-a observat. Åžeful Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe este de părere că șoferii nu sunt suficient de atenți. „Mereu se spune că motocicliștii sunt o problemă în trafic. Åžoferii ar trebui să fie mai atenți și să țină cont că pe drumuri nu sunt numai mașini. De obicei, aceștia sunt atenți la mașinile care trec pe lângă ei, nu și la motocicliști și conducători de mopeduri. Le recomandăm să fie atenți și la această categorie de participanți la trafic pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite”, a spus comisarul șef Viorel Gheorghe.

Doliu în lumea motocicliștilor

Acesta este primul accident de motocicletă mortal din ultimii trei ani. Motocicliștii spun despre Marius Iliescu că era un băiat cu bun simț care nu crea probleme în trafic. Tânărul se întorsese de la Facultate unde și-a susținut examenele în cursul zilei de duminică. Mihai Cârstea, membru fondator al Clubului Road Eagles, ne-a precizat că moartea lui    Marius Iliescu a întristat lumea motocicliștilor vrânceni și nu numai. „El nu era în clubul nostru, dar îl știam și era un băiat bun. Comunitatea noastră este restrânsă și am fi știut dacă era un rebel. Este păcat că a murit așa de tânăr și nevinovat. Din ce știu, o femeie a făcut stânga și nu i-a acordat prioritate. Era un băiat liniștit și în viața de zi cu zi, și în trafic. Chiar nu a avut nicio vină. Pe noi, motocicliștii, șoferii nu ne văd în trafic. De obicei suntem oile negre, dar nu este așa. Åži dacă ar fi fost el vinovat nu trebuia să moară. Chiar aveam de gând să facem, în colaborare cu Poliție Rutieră, o campanie în tra-fic prin intermediul căreia să atragem atenția șoferilor că în trafic sunt și motocicliști. Din păcate s-a întâmplat această nenorocire. Pe 27 iunie a.c., un alt coleg de la București a murit la fel ca Marius. Åži atunci, o șoferiță a virat stânga fără să-i acorde prioritate. Dumnezeu să-l ierte!”, ne-a spus Mihai Cârstea.

33 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?