Prințul William și Kate Middleton și-au arătat talentele în bucătărie și au muncit alături de câțiva bucătari și studenți la școala de bucătari din Montreal. Îmbrăcați în uniforme de bucătar-șef personalizate, William și Kate au petrecut 40 de minute în bucătărie și au luat parte la o demonstrație de gătit. Cuplul regal a gătit miel cu crustă de ierburi și merișor, sufleu de homar și rață crocantă. William a dovedit că este un bucătar mai bun decât gazda lui, premierul din Quebec, Jean Charest.
În timpul cursului, prințul a făcut și câteva glume, prefăcându-se că fură căpșunile dintr-un castron sau insistând să înmoaie o lingură într-un bol cu ciocolată topită, pentru a o gusta.
Kate a părut însă mult mai serioasă, fiind atentă la explicațiile bucătarilor și ajutându-i la gătit. „Am întrebat-o dacă îi place să gătească și a spus că îi place, însă nu face mâncăruri complicate. Face mai mult experimente, amestecă câteva ingrediente și încearcă lucruri noi. Așa lucrează și bucătarii, amestecă diverse ingrediente pentru a vedea dacă noua aromă le place”, a declarat o studentă care a ajutat-o pe Kate în bucătărie. După ce au terminat de gătit, William și Kate au mâncat preparatele lor, alături de premierul Jean Charest și de soția acestuia.
Prințul William și soția sa, Kate Middleton, fac un turneu în Canada și Statele Unite.