Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Pacienţii Spitalului Judeţean, răcoriţi de 300 de aparate de aer condiţionat


Meteorologii au anunțat că în lunile iulie și august se vor înregistra temperaturi de peste 35 de grade, cu un indice de confort termic care va depăși pragul critic. Vrâncenii care vor avea ghinionul să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Focșani, în această vară, au șanse mari să nu fie sufocați de căldură.
Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Focșani, în 2010, unitatea spitalicească avea în dotare 265 de aparate de aer condiționat, iar anul acesta, numărul aparatelor de răcire a ajuns la 300. De asemenea, toate secțiile de specialitate ale spitalului au saloane care sunt dotate cu aparate de aer condiționat, astfel, pacienții putând beneficia de o oază de răcoare pe timpul verii. Din fericire, vrâncenii care au nevoie de spitalizare în una din secțiile spitalului, pe timpul verii, nu sunt nevoiți să vină cu ventilatorul de acasă, ca în alte spitale din România.
În caz că aceste aparate se defectează, în bugetul spitalului este prevăzută și o sumă ce a fost alocată pentru efectuarea service-ului aparatelor de aer condiționat. Suma alocată în acest an este de 302.400 lei. Anul trecut, service-ul lunar al acestor aparate a costat spitalul 21.149 lei.
Pe lângă aparatele de aer condiționat, pacienții spitalului vor mai primi în zilele caniculare și ceaiuri de fructe cu lămâie, acestea fiind un mod eficient de a înfrunta temperaturile ridicate.
În ceea ce privește hrana bolnavilor, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au spus că nu au fost necesare măsuri suplimentare, întrucât meniurile servite pacienților conțin deja fructe și legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?