Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Prosport Focşani se află în elita fotbalului juvenil din România


Åžcoala de Fotbal Prosport Focșani nu se dezminte! În mai puțin de un an de zile, Prosport a reușit să organizeze patru turnee de anvergură la care au participat, de fiecare dată, peste 50 de echipe. Două sute de cluburi și peste 2.000 de mici fotbaliști au venit la Focșani la invitația Åžcolii de Fotbal Prosport la cele patru mega-turnee. La prima ediție a Cupei Prosport au venit la Focșani, Academia Hagi, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Oțelul Galați, Dinamo și multe alte nume importante din fotbalul românesc. Prezența la următoarele trei turnee organizate de Prosport a fost la fel de selectă. ProLuceafărul București, Galaxy București, Petrolul Ploiești, Åžcoala de Fotbal Marius Baciu, Bucovina Suceava, Stars Brăila, CSÅž Tîrgo-viște, Viitorul București, Dunărea Galați, ACS Tîmpa Brașov și lista poate continua și cu alte nume grele.

„Prosport Focșani merită nota zece pentru organizarea turne-ului”

La finalul săptămânii trecute, la Baza Sportivă Milcovul din Focșani a avut loc un adevărat festival fotba-listic la nivel juvenil. Peste 50 de echipe participante și o atmosferă de competiție majoră. „Prosport merită nota zece pentru organizarea acestui turneu. În trei zile s-au jucat peste 300 de meciuri, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar pentru toate echipele care au fost aici. S-au respectat orele de începere ale partidelor, lucru pe care doar la Cupa Prosport îl întâlnim. La celelalte turnee la care am mers, orele de desfășurare ale partidelor s-au modificat pe parcurs. Vă spun cu mâna pe inimă că acest turneu este cel mai puternic din această zonă a țării”, a spus profesorul Balmuș de la Oțelul Galați.  

„Prosport a reușit să readucă Focșaniul în elita fotbalului juvenil”
Toți antrenorii prezenți la turneu au lansat ideea că Åžcoala de Fotbal Prosport este cea care a reușit să readucă Focșaniul în lumea bună a fotbalului juvenil. „Focșaniul nu se regăsește de ceva vreme și se simțea nevoia de un suflu nou. Prin turneele pe care le-a organizat până acum, Prosport a scos Focșaniul din mediocritatea în care intrase de câțiva ani fotbalul din Vrancea. Am tot respectul pentru toate echipele de juniori din Vrancea, dar trebuie spus că Prosport este cu mult peste toți ceilalți, mai ales că este un club nou apărut pe tabloul fotbalistic din România. Din păcate, oamenii de afaceri bagă bani la nivelul echipelor de județ și foarte puțin la cluburile de juniori. La județ se joacă fotbal modest și nu ai nicio satisfacție majoră. Cluburile de juniori trebuie susținute în proiectele lor pentru că ele repre-zintă viitorul”, a spus răspicat profesorul Ionuț Vasile din București.

Prosport Focșani mulțumește colaboratorilor

Åžcoala de Fotbal Prosport nu-și uită colaboratorii, fără de care această competiție nu s-ar fi putut disputa în condiții normale. „Prosport mulțumește în primul rând copiilor și părinților prezenți la acest turneu. Mulțumirile se îndreaptă și către firmele care ne-au fost alături: UMO Serv, Promenada Mall, Ana Sport, Restaurantul Il Piacere, Grande Pizza, Lumi Rob, Hotelul Pandora Sport, Hotelul Vrancea, Hotelul Solar, Deep Serv, SC Com Sova și Hotelul Unirea, Consiliul Județean Vrancea, Primăria Focșani, Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea, Comisia Județeană de Arbitri și AJF Vrancea. Întregul colectiv al Åžcolii Prosport merită și el felicitări pentru buna desfășurare a turneului. Iată care este echipa Prosport: Adrian Schinește-director sportiv, Marian Brutaru-șeful Centrului de copii și juniori, Ionuț Constantinescu, Marian Covaci și Rodinel Stan-antrenori”, se arată în comunicatul de presă al Prosport Focșani.

Premii speciale pentru Prosport

Grupa 2003 a Åžcolii de Fotbal Prosport Focșani s-a clasat pe locul al treilea, fiind la un singur punct de poziția a doua a clasamentului. Grupa 2000 de la Prosport a pierdut  lupta în finala mică în față celor de la CSÅž Tîrgoviște, scor 2-1, după prelungiri. Dorinel Ciolan, Mihai Mi-rică și Robert Ilie au reușit, prin evoluțiile lor, să arate că sunt cei mai buni la categoriile lor de vârstă. Dorinel Ciolan a luat titlul de golgeter la grupa 2000. Mihai Mirică a fost de departe cel mai bun portar la grupa 2000, iar Robert Ilie și-a arătat talentul în partidele desfășurate la grupa 2004, primind titlul de cel mai bun portar.

Clasamentele finale ale competiției sunt:
grupa 2004:
1. ACS Tîmpa Brașov.
2. Sportul Studențesc București,
3. Steaua Dunării Galați.
grupa 2003:
1. Stars Brăila,
2. Oțelul Galați,
3. Prosport Focșani.
grupa 2002:
1. CSM Focșani,
2. Oțelul Galați,
3. Viitorul Voluntari.
grupa 2001:
1. Åžcoala Marius Baciu
2. ProLuceafărul București,
3. Stars Brăila.
grupa 2000:
1. Petrolul 95 Ploiești
2. Săgeata Tecuci,
3. CSÅž Tîrgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?