Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Sute de conducători de mopeduri şi motociclete amendaţi de poliţişti


Peste 300 de conducători de mopeduri și motociclete au trecut, joi, prin filtrul polițiștilor de la Rutier și al celor de la posturile de poliție.
Oamenii legii au organizat o acțiune, joi, pe raza întregului județ, iar verificările i-au vizat mai ales pe conducătorii de mopeduri și motociclete, care pe perioada verii sunt implicați destul de des în accidente de circulație. Åžeful Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a precizat că în total au fost verificați 318 conducători de mopeduri și motociclete. Acesta a adăugat că pe durata verificărilor au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 67, au fost aplicate pentru lipsa căștii de protecție, 66 pentru lipsa documentelor și a atestatelor, 6 pentru lipsa asi-gurării obligatorii, 17 pentru neutilizarea luminilor de întâlnire, iar alte 10 amenzi au fost aplicate pentru că această categorie de participanți la trafic nu purta veste reflectorizante. În timpul acțiunii, pe raza județului nu s-a înregistrat niciun accident în care să fie implicat vreun conducător de moped sau motociclist.
După câteva ore de la terminarea acțiunii, s-a înregistrat și un accident. Astfel, la ora 19.30, în Cîmpineanca, un băiat de 13 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda certificat de legislație rutieră, s-a dezechilibrat și a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului, băiatul a fost rănit ușor. De la începutul sezonului cald, polițiștii au contabilizat peste 10 accidente în care au fost implicați conducători de mopeduri și motociclete, iar în cele mai multe dintre aceste cazuri vina le-a aparținut chiar celor care au condus mopedurile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?