Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Majoritatea adjudenilor nu mai pleacă în vacanţă


Adjudenii și-au redus aspirațiile în ceea ce privesc vacanțele lor din această vară. Aceștia nu mai pot să meargă în vacanțe la munte sau la mare din cauza lipsei banilor. Cei care au, totuși, cât de cât, resurse materiale pentru o excursie de o săptămână preferă să meargă în România sau eventual la bulgari. Dacă înainte tine-rii mergeau în grupuri mari pe litoral sau în stațiunile montane cunoscute, în țară, acum se mulțumesc și cu un week-end petrecut la iarbă verde la Soveja sau Slănic-Moldova. „Anul acesta, din cauza faptului că am rămas fără serviciu nu mai pot pleca nicăieri în vacanță. Dacă totuși fac rost de la părinți de câțiva bani poate merg la Soveja vreo două zile dar nu e nimic sigur”, a spus Andrei Banu din Adjud.
Vacanța în România este preferată de cei mai mulți adjudeni ca destinație de vacanță deoarece, după spusele lor, cheltuiesc mai puțini bani.
Criza economică este principalul factor care explică această situație sau altfel spus, oamenii nici nu mai îndrăznesc să viseze la opțiuni pe care situația lor materială actuală nu le permite. „Cum să plecăm în vacanță când de abia ne ajung banii să plătim datoriile și să ne luăm de mâncare. Acum mulți ani era mai bine, că mai mergeam la mare cu familia dar de când a venit nenorocitul de Băsescu la putere trăim de azi pe mâine, că a furat și ultimii banii ai țării”, a spus cu indignare Viorica, de 43 de ani, din Adjud.

Pentru mulți adjudeni nu a existat vacanță nici în 2010

Majoritatea locuitorilor din Adjud susțin că nu au fost în vacanță nici în vara anului 2010. În străinătate au fost, cu precădere, cei care au afaceri sau muncesc acolo și vin să-și petreacă concediul în țara natală.
Cei mai mulți localnici din comunele și satele învecinate munici-piului de pe Trotuș nici măcar nu știu cum arată marea sau cum este să respiri aerul de munte, ca să nu mai vorbim de vizitarea unei țări străine. Unii dintre ei nu au plecat mai departe de Focșani și nici măcar nu-și cunosc capitala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?