Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Câine condamnat la moarte


Un tribunal rabinic din Ierusalim a condamnat un câine vagabond la moarte prin lapidare, suspectând animalul că ar fi reîncarnarea unui celebru avocat laic care îl insultase cu 20 de ani în urmă. Potrivit site-ului, câinele intrase în tribunalul rabinic însărcinat să rezolve litigii economice în cartierul ultraortodox Mea Shearim, speriindu-i pe vizitatorii tribunalului și refuzând să plece, în pofida eforturilor acestora. Unul dintre judecători și-a amintit atunci că un celebru avocat laic, care ofensase tribunalul în urmă cu 20 de ani, fusese blestemat de judecători, care i-au urat ca spiritul lui să se reîncarneze într-un câine, animal considerat impur în iudaismul tradițional, potrivit unor școli ale gândirii iudaice care cred în reîncarnarea sufletelor.
 Avocatul respectiv a murit în urmă cu câțiva ani. Unul dintre judecători, care și-a amintit ofensa, a condamnat câinele la moarte prin lapidare și a recrutat copii din cartier pentru a executa pedeapsa. Dar câinele a reușit să scape în cele din urmă. Responsabilul tribunalului, rabinul Avraham Dov Levin, a dezmințit această condamnare, dar un membru al tribunalului a confirmat-o pentru Ynet.
Un membru al Consiliului municipal al Ierusalimului a sesizat în scris Ministerul Justiției să se ocupe de ‘criminali’. Organizația de apărare a animalelor Let Animals Live a depus o plângere la poliție împotriva rabinului Levin. Iar Peta, o organizație similară americană, a declarat într-un comunicat citat de agenția de presă israeliană Ma’an: ‘Condamnând un animal inocent la o moarte dureroasă pentru un motiv atât de absurd, tribunalul rabinic nu numai că s-a decredibilizat complet, ci a și încălcat unul din principiile cele mai importante ale iudaismului care interzice aplicarea unei suferințe unei creaturi vii oricare ar fi aceasta’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?