Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

„Ar trebui să-i împuşcăm, să facem ceva cu ei“


Vrâncenii vor fi chemați la urne pe 17 iulie, pentru a-și spune părerea cu privire la intențiile PDL și ale premierului Emil Boc de desființare a județului. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, va propune la următoarea ședință a administrației județene, organizarea unui referendum cu privire la oportunitatea modificării limitelor teritoriale ale județului Vrancea. „Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Vrancea?” este singura întrebare propusă pentru referendum. Åžeful administrației județene a explicat, în expunerea de motive, că modificarea limitelor teritoriale ale unităților administrativ-teritoriale se poate efectua numai prin lege și numai după consultarea prealabilă a cetățenilor prin referendum, care se organizează potrivit legii. Vrâncenii sunt revoltați și nu doresc desființarea județului, căci eroii neamului, de la Åžtefan cel Mare încoace, s-ar răsuci în mormânt dacă ar auzi o asemenea bazaconie. „Dacă se va întâmpla așa ceva, ar trebui să ne luăm de mână cu toții și să plecăm din țară, pentru că ăștia care ne conduc acum sunt niște idioți”, a spus Gherghina Bălănuță.

Mocanu Constanța, 50 ani, din Focșani, casnică
„Nu sunt de acord cu regionalizarea. Dacă s-ar putea să fie o explozie, să nu mai fie cei din PDL, ar fi tare bine! Vreau să rămână județul Vrancea așa cum este, nu să trebuiască să mergem la Constanța. De la domnul Băsescu a apărut această idee, cu care nu sunt de acord. El a dus țara de râpă și suntem terminați. Cu 540 de lei nu poți trăi o lună. Eu aș vrea ca ei să trăiască două zile cu această sumă. Doamne ferește să devină Constanța reședință de județ, nu vom avea bani să ne deplasăm până acolo pentru orice document. Noi trebuie să avem județul nostru, nu se poate altfel. Dacă PDL dorește această schimbare, să plece. Așa cum ne trimite Băsescu în altă țară să muncim, să plece și ei, că m-am săturat de ei. Mi-e scârbă de ei când îi văd la televizor. Au dus țara de râpă. Ar trebui să ieșim în stradă, pentru că ăștia s-au îmbogățit pe spatele nostru.”

Stan Udrea, 44 ani
„Nu văd ca un lucru bun această regionalizare. Fiecare se zbate pentru județul lui, dar dacă ne va lua altul în subordine cu siguranță nu vor mai veni la noi banii, ei vor trage fondurile pentru ei și la noi nu va mai veni nimic. De când ne-am născut, nu s-a auzit de așa ceva, dar ăștia vor să ne înnebunească. Să mergem până la Constanța după acte nu este deloc normal, alți bani în plus pentru o schimbare care nu își are logica. Nu știu de unde le vin aceste idei guvernanților noștri.”

Åžtefănache Scărlătescu, 80 de ani, inginer
„Nu avem timp acum de reorganizare, nici teritorială nici locală, pentru că ar fi bine să pregătim populația pentru așa ceva, să o facem pe trepte. Mai întâi local, apoi la județ, apoi pe țară. Nu este momentul să ne ocupăm de așa ceva. Prioritățile în momentul de față ar fi locurile de muncă pentru cetățeni și retribuții mai bune pentru pensionari, dar și la toată lumea. Dorim un nivel de trai puțin mai ridicat și apoi să se discute cu lumea, să se poată înțelege ce înseamnă această reorganizare, care este necesară în final, dar nu acum.”

Ana, 74 de ani
„Nu sunt de acord cu ideea lor de a desființa județele.
Cum se poate să mergem noi până la Constanța, 400 de km, pentru niște acte, de care în anumite situații vom avea nevoie?”

Ecaterina Antimia, 72 ani
„După mine, nu cred că este bine ceea ce doresc guvernanții noștri, adică să desființeze județele. Așa cum au fost până acum, cu județe, așa să rămână în continuare. Avem și noi nevoie de documente, ce facem, ne ducem până la Constanța? Nu se poate așa ceva. Trebuie să luptăm, să nu cumva să se întâmple o așa catastrofă! Oamenii nu mai pot de rău și se chinuie cu banii, iar pedeliștii de la putere nu mai pot de bine. Dacă se vor schimba Guvernul și președintele, poate ne va fi mai bine.”

Stănică Crăciun, 51 ani, Focșani
„Pentru cetățenii județului Vrancea este un pic mai dificil, ca să mergem după un act tocmai până la Constanța este foarte greu. Majoritatea suntem cu salariile minime pe economie. Eu am ajuns din maistru, paznic, în ziua de astăzi.
Cu siguranță fondurile nu vor mai veni deloc la noi, iar drumurile, care nici acum nu sunt strălucite, vor fi praf. Nu vor mai ajunge banii la noi, dar se vor duce la malul mării.
O să ajungem la periferia României, că și așa nu prea avem stăpân. Iar în final, vom rămâne și fără identitate, dacă se ajunge la regionalizare.”
Maricica Bișog, 58 ani
„Nu ne-ar conveni să dispară județul, să mergem tocmai la Constanța după orice document. Să rămână așa județul, cum este acum, și să mai lase pedeliștii deoparte astfel de schimbări, care nu sunt pe placul oamenilor. Ar trebui să se gândească și la oameni ăștia de la guvernare și să nu-i mai plimbe de colo colo pe oameni, doar pentru a-și satisface propriile dorințe.”

Gherghina Bălănuță, 62 ani
„Dacă se va întâmpla așa ceva, ar trebui să ne luăm de mână cu toții și să plecăm din țară, pentru că ăștia care ne conduc acum sunt niște idioți. Trăim la nivelul cel mai de jos, față de toate țările. Peste tot asfaltul arată ca și coala de hârtie, nu ca la noi. Ar trebui să-i împușcăm, să facem ceva cu ei, că altfel nu se mai poate. Trăim foarte rău și să ne lase așa cu județele. Dacă guvernanții ăștia nu cad, nu știu cât va mai dura până să ne dezmembreze de tot, pe fiecare în parte.
Tineretul este dezorientat complet, la televizor numai exemple proaste, un copil nu are ce să învețe, că până și desenele animate sunt cu violență. Nu mai vreau să trăiesc în lumea asta, nu vreau ca ai mei copii și nepoți să mai trăiască într-o astfel de lume. Vreau altceva pentru ei.”
Ionica Racoviță, 48 de ani
„Nu sunt de acord cu așa schimbare. Este o distanță prea mare de la Focșani la Constanța, unde va fi reședința de regiune.
Fondurile se duc tot acolo, iar șomajul va fi și mai în floare din cauza restructurărilor care vor avea loc dacă s-ar face reorganizarea.”

Catinca Jigău, 63 ani, Măicănești
„Am auzit și eu de regionalizare la televizor, dar nu sunt de acord. Eu vă dau exemplul meu: un țăran care o duce foarte greu. Acum să plec de la sat la Constanța sau Galați să-mi rezolv problemele? Un bătrân de la Măicănești să meargă până acolo e greu, abia ne târâm picioarele până la Focșani.
Nu am fost niciodată la Constanța și ce facem, stăm pe străzi și întrebăm unde este consiliul? Nu ne convine deloc. Noi am discutat ca la țară, pe șanț, și nu este nimeni de acord. Cine vrea să dea legea asta, vrea să o dea prost.
Economiile pe care zic cei de la putere că le fac se duc în buzunarele lor, nu în ale noastre.”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?