Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Schimbările feţei, avertisment asupra bolilor


Studiile au arătat că schimbările care se produc pe fața oamenilor pot avertiza asupra problemelor de sănătate pe care aceștia le au. Cercetătorii de la Åžcoala de Medicină Yale din Statele Unite au sugerat că ridurile faciale pot fi un semn de avertizare asupra osteoporozei. Experții medicali au descoperit și alte legături între schimbările care se produc pe chipul unei persoane și bolile de care suferă.

OCHI
– pleoape căzute – afecțiuni posibile: paralizie facială, atac cerebral, cancer pulmonar.
Paralizia care apare pe o parte a feței poate face dificilă închiderea ochilor și poate cauza „căderea” gurii. Se crede că paralizia facială apare din cauza unui virus, de obicei herpetic, care provoacă inflamarea unui nerv, iar acest lucru intervine în semnalele pe care creierul le trimite mușchilor feței.
– ochi injectați – afecțiuni posibile: alergie, inflamarea irisului, presiune arterială ridicată. Ochii roșii sunt asociați cel mai des cu alergia, deoarece sistemul imunitar al organismului reacționează la o substanță cum ar fi polenul, provocând o reacție alergică.
– zbaterea ochiului – afecțiune posibilă: stres, scleroză multiplă
Fenomenul apare atunci când mușchii din pleoapă au spasme la fiecare câteva secunde. Stresul poate fi cauza acestor ticuri, deoarece oprește corpul din procedeul de absorbție a vitaminelor B. Aceste spasme se pot petrece și în alte zone ale corpului, cum ar fi stomacul.
– cercuri în interiorul ochilor – afecțiuni posibile: colesterol ridicat, boala Wilson. „Sunt un semn binecunoscut al nivelurilor ridicate de colesterol din sânge”, spune medicul Susan Blakeney. Cercurile maronii apărute în jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, care cauzează acumularea excesivă de cupru în organism.
– pleoape palide – afecțiune posibilă: anemia
Atunci când pleoapa inferioară este palidă în loc de roșiatică, persoana poate fi anemică. Acesta este rezultatul lipsei de fier, care este responsabil cu crearea celulelor de sânge roșiatice. 
NAS
– nasul mărit – afecțiuni posibile: acnee rozacee, gigantism
Îngroșarea pielii din jurul nasului poate apărea în cazurile severe de acnee rozacee. 

PIELEA
– înroșirea pielii – afecțiuni posibile: lupus, boli ale inimii, menopauză
Alături de dureri ale articulațiilor și oboseală, lupusul provoacă o iritație pe obraji și nas. Acesta este un efect al faptului că organismul atacă propriile țesuturi, inclusiv pielea, și este agravat de razele soarelui. 
– față umflată, pufoasă – afecțiuni posibile: hipotiroidie, oreion
Atunci când glanda tiroidă nu produce suficientă tiro-xină (care controlează nivelul de energie pe care organismul o consumă) metabolismul este încetinit. 
– schimbarea culorii – afecțiuni posibile: bronșită, astm, icter
Bolile respiratorii precum bronșita și emfizemul pot provoca colorarea pielii în galben sau gri, deoarece nu există suficient oxigen în organism. Colorarea în galben a pielii unui copil este un mod eficient de a identifica un atac de astm iminent.
– mâncărimi – afecțiuni posibile: eczeme, sarcină, sensibilitate la antibiotice
Pielea uscată și cu mâncărimi este un simptom cunoscut pentru eczeme. 
– pete pe piele (la femei) – afecțiune posibilă: sindromul ovarelor polichistice
Sindromul ovarelor polichistice poate duce la probleme în a rămâne însărcinată, creșterea excesivă a părului sau acnee.

BUZE
– crăparea buzelor – afecțiuni posibile: anemie, diabet
Crăpăturile sau rănile la colțurile gurii pot fi semn de anemie, cauzată de deficiența de fier. Producția de celule roșii încetinește, ceea ce înseamnă că rănile care apar se vor vindeca mai greu. O altă boală posibilă este diabetul. 

URECHI
– ureche răsucită – afecțiuni posibile: cancer de piele
Tumorile pe urechea internă sau cea externă pot provoca schimbarea formei acesteia. 
– pliuri pe lobul urechii – afecțiuni posibile: boli ale inimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?