Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Salvaţi pădurea de la Dălhăuţi!


Un grup de 20 de elevi de la Åžcoala cu clasele I – VIII din Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, s-a înscris cu proiectul ,,Salvați pădurea!” în cadrul programului național „Å¢ara lui Andrei”, susținut financiar de Petrom. Micuții vor să îi impresioneze pe organizatori prin prezentarea rezervației naturale de la Dălhăuți, situată la 15 km de Focșani, și care este foarte aproape de satul Faraoanele. Prin implicarea echipei de elevi de la Åžcoala din Faraoanele în cadrul acestui proiect, s-a urmărit tragerea unui semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă omul pentru mediul înconjurător, asupra indiferenței și chiar a neglijenței omului.
Copiii vor să îi determine pe localnici și turiști deopotrivă, să mențină pădurea curată. Prin tematica abordată, proiectul ,,Salvați pădurea!” oferă șansa comunității din Vârteșcoiu de a rezolva problema strângerii gunoaielor. „Considerăm că în urma acestui proiect, zona pădurii Dălhăuți va fi curată, peisajul mirific putând fi admirat de toți turiștii, fără a se izbi de aspectul neplăcut și fiind plăcut impresionați”, a precizat Teodorescu Lăcrămioara, profesor de limba și literatura română la Åžcoala cu clasele I-VIII Faraoanele, comuna Vârteșcoiu.
Alături de ea, s-au mai implicat în acest proiect directorul unității de învățământ, Mihaela Partenie, dar și alți colegi de catedră.
În cadrul programului „Å¢ara lui Andrei” s-a mai înscris și un grup de elevi ai Åžcolii nr.2 din Adjud. Proiectele propuse de elevii vrânceni în  cadrul acestui amplu program, pot fi consultate și susținute accesând site-ul www.taraluiandrei.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?