Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Tutelă pentru moştenitoarea imperiului L’Oréal


Moștenitoarea imperiului de cosmetice L’Oréal, Liliane Bettencourt, 88 ani, trebuie plasată sub protecție judiciară pentru a-i fi administrat patrimoniul, conform unei comisii de medici care a susținut că ‘facultățile mentale’ ale acesteia sunt alterate.
Medicii din această comisie înființată în luna noiembrie special pentru acest caz la solicitarea unui judecător, nu au putut să o examineze direct pe miliardara ce este angajată într-o luptă juridică pentru avere cu fiica sa, Françoise Be-ttencourt-Meyers.Medicii au invocat dosarul medical al femeii pentru a justifica concluzia că aceasta ‘suferă de o alterare conjugată a facultăților mentale și psihice’ și că ar fi atinsă de o ‘maladie cerebrală’. În virtutea acestor concluzii, ei au susținut că Liliane Bettencourt ar trebui să beneficieze de o măsură de protecție față de posibilele acte pe care le-ar putea face în necunoștință de cauză. ‘Dreptul de vot poate fi păstrat’, mai notează medicii în raportul lor.
În luna martie judecătorul estimase deja că Liliane Bettencourt, ‘este în imposibilitatea de a-și purta singură de grijă’, însă nu hotărâse încă o punere sub tutela fiicei sale, Françoise Bettencourt-Meyers. După o scurtă reconciliere între cea mai bogată femeie din Franța și unica sa fiică în 2010, războiul dintre cele două a reizbucnit. La 7 iunie Françoise Bettencourt-Meyers a solicitat din nou ajutor în instanță acuzând faptul că anturajul mamei sale pune în pericol interesele financiare ale octogenarei.
Această saga judiciară franceză a început din 2007. Atunci, Françoise Bettencourt-Meyers îl acuza pe scriitorul și fotograful François-Marie Banier că ar fi abuzat de starea precară a sănătății mamei sale pentru a obține donații de peste 1 miliard de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?