Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Te bucuri de viaţă, nu doar de un Volvo!


Volvo vine în întâm-pinarea pasionaților de adrenalină cu oferte speciale de prețuri începând cu 19.980 euro pentru mo-delele S60 și V60 pentru motorizarea diesel D2/115 CP. Modelele Volvo S60 și V60 sunt ofertate în cinci versiuni preconfigurate de vânzare (Basic, Kinetic, Rdesign, Momentum și Summum) ce pot fi suplimentate în baza unei liste generoase de opțiuni adiționale. Pentru modelul Volvo V60 a fost special creată și versiunea de vânzare Ocean Race – versiune dedicată cursei internaționale de bărci deja consacrate sub acest nume. Fiecare Volvo produs este rezultatul a 80 ani de experiență în domeniul siguranței. De aceea nu vei conduce un simplu autovehicul. Vei conduce o promisiune. Unul dintre cele mai plăcute lucruri la noile modele S60 și V60 este modul în care te vei simți la volanul unei mașini care are atâtea echipamente suport inovative. Astfel, în echiparea standard intră și sistemul „City Safety”, sistem de evitare a coliziunilor la viteze mici, similar celui oferit pe modelul XC60. Acesta poate detecta un obstacol aflat sau nu în mișcare și poate frâna automat total, la viteza de până în 30 km/h, pentru a evita un posibil accident. Dacă sistemul City Safety identifică distanța față de vehiculul din față ca fiind „periculoasă” prin prisma unei iminente coliziuni frontale și șoferul nu reacționează prin frânare, accelerare sau acționarea direcției, sistemul frânează automat pentru a evita impactul sau pentru a reduce efectele impactului. 
În situația în care viteza relativă față de vehiculul din față este de până la 15 km/h, coliziunea cu vehiculul din față este evitată în totalitate.
 Pentru ambele modele este disponibilă opțiunea „Pedestrian detection” care acționează până la viteza de 35 km/h. Acesta este un sistem care utilizează un senzor radar care împreună cu o cameră montată în partea superioară a parbrizului detectează și memorează poziția pietonilor aflați în vecinătatea mașinii. În si-tuația în care coliziunea este considerată iminentă, sistemul frânează automat. Pedestrian Detection este ofertat opțional împreună cu sistemul de avertizare a co-liziunilor Collision Warning și pilotul automat adaptiv. Singurul lucru la care va trebui să te gândești este cum să te bucuri cât mai mult de experiența de a te afla la volanul unui Volvo S60 sau V60. „Drive Towards Zero” reprezintă viziunea Volvo în a dezvolta autoturisme ale căror emisii de noxe cu impact negativ asupra mediului înconjurător să tindă spre zero.
Volvo S60 și V60 sunt disponibile și în varianta de motorizare ecologică de 1.6 l diesel/115 CP. Această motorizare în combinație cu transmisia manuală în 6 trepte și tehnologia Start-Stop a făcut posibilă obținerea unui nivel mediu al emisiilor de noxe de 114 g/km în cazul S60, respectiv 119g/km în cazul lui V60.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?