Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Leacurile băbeşti – eficiente sau nu?


Leacurile băbești și sfaturile pe care le primim cu multă dragoste din partea bunicii sunt de multe ori foarte valoroase. Există însă și câteva erori. Iată câteva dintre ele:
 
 Untul și făina ajută împotriva arsurilor
Plita era fierbinte, apa din oală a sărit pe mână atunci când vroiam să o strecurăm – ce este de făcut? Scoatem repede untul sau făina și întindem pe rană. Asta dacă am asculta de leacurile de demult. Ambele alimente împiedică vindecarea rănii, în plus pot să apară umflături.
Făina lipește și formează o crustă deasupra rănii. Aceasta trebuie îndepărtată numai-decât pentru ca un medic să poată curăța foarte bine locul.
Sfat: turnați apă călduță peste zona afectată, tamponați cu ceva uscat, apoi pansați!
 
 Laptele în caz de otrăvire
Otrăvirea este extrem de periculoasă, de aceea trebuie chemată de urgență salvarea. Nu este bine să ne tratăm singuri, deoarece tratamentul este diferit în funcție de substanța înghițită și de doza acesteia. De aceea sfatul bunicii este inutil și reprezintă o pierdere importantă de timp. Poate fi chiar și foarte riscant: prin vomă otrava poate ajunge în căile respiratorii. Laptele conține grăsimi, care facilitează preluarea de către organism a multor substanțe periculoase. Este mai bine ca pacientul să bea apă plată sau ceai.

Căpușele se îndepărtează cu ulei sau adeziv
 Căpușele pot fi purtătoare a multor boli, iar cine găsește această insectă pe propriul corp se gândește la un singur lucru: cum să scap de ea cât mai repede? Metoda străveche: uleiul sau lipiciul! O eroare foarte periculoasă, deoarece luptându-se pentru viața lor căpușele lasă foarte multă salivă exact în locul cu rana deschisă, astfel pericolul ca microbii să se răspândească în organism este mult mai mare.
Sfat: cel mai bine se folosește o pensetă pentru îndepărtarea insectei, dar fără a o zdrobi.
Dacă o veți stropi cu puțin spray, aceasta se va lăsa mai ușor extrasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?