Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

CSM 2007 Focşani riscă să retrogradeze


Cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării se va încheia la finele săptămânii în curs, iar până atunci se fac calcule privind echipele care vor lua calea eșalonului de elită județean. Cert este că din fiecare serie vor re-trograda formațiile clasate pe locurile 14, 15 și 16, plus cele mai slab cotate trei echipe de pe poziția a 13-a, din cele șase serii. În rândurile următoare vă prezentăm o scurtă analiză a locurilor 13 din fiecare serie.

CSM 2007 Focșani, pe locul 13
În această serie, formația CSM 2007 Focșani nu mai poate scăpa de locul al 13-lea și, implicit, de grijile retrogradării. În 29 de etape a strâns 21 de puncte curate în confruntările cu echipele clasate pe locurile 1-12, zestre care este, în acest moment, insuficientă pentru ca gruparea de pe Milcov să se mențină în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării. În runda de la finele săptămânii în curs, Focșaniul va întâlni, în deplasare, formația Politehnica Galați, deci o ultimă șansă să mai strângă trei puncte importante în economia finală. Focșănenii sunt obligați să câștige acest meci pentru a nu sta la mâna altor echipe din celelalte serii, aflate în luptă directă cu CSM 2007 pentru evitarea retrogradării.

Seria a 2-a sau a buzoienilor
Această serie îi are pe locul al 13-lea pe buzoienii de la Partizanul Merei, o formație care a strâns doar 14 puncte care vor conta la final, prea puține pentru a spera la menținerea în Liga a III-a. În partidele din ultima rundă pot scăpa de această po-ziție, care ar urma să fie luată de CSM Râmnicu Sărat, formație care a strâns, până acum, 27 de puncte și, deci, este salvată și după locul 13. În ultima etapă, Râmnicu Sărat va primi replica sportivilor de la CS Eforie, în timp ce Partizanul se va deplasa pe terenul celor de la AFC Comprest Gim București.

Plopeni sau Videle, în seria a 3-a
Formațiile prahovene de Liga a III-a au fost repartizate în seria a 3-a, iar dintre acestea doar CSO Plopeni are probleme cu retrogradarea. Înainte de a cădea cortina pe sezonul 2010-2011, Plopeniul se află la egalitate de puncte cu Petrolul Videle: 31. Însă, rezultatele directe sunt de partea prahovenilor, astfel dacă nu se întâmplă „nimic ciudat” în ultima rundă, CSO Plopeni va încheia campionatul pe locul al 12-lea. Trupa prahoveană va primi replica liderului, Chindia Târgoviște, în timp ce Videle se va deplasa la Titu pentru a întâlni pe Electrosid din localitate. În clasamentul cu locurile 1-12, CSO Plopeni a strâns 20 de puncte, în timp ce teleormănenii au agonisit 23 de puncte.

Se cade din seria a 4-a
Doar 15 formații s-au înscris în seria a 4-a la începutul campionatului, iar înaintea primei runde o altă grupare a declarat forfait competiției: Progresul Corabia. Înaintea ultimei etape, vâlcenii de la CFC Ghecon Lăpușata se clasează pe locul al 13-lea, cu 20 de puncte, iar la final vor conta doar 14 dintre acestea. Sportivii de la Ghecon Lăpușata vor rămâne cu aceste puncte, pentru că ei au luat vacanță încă de la finele săptămânii trecute. Mai mult, trupa de pe poziția a 12-a, FC Drobeta Turnu Severin, a fost exclusă din campionat în acest retur, astfel că această grupare nu se va regăsi în sezonul viitor de Liga a III-a.

Lucrurile sunt clare în seria a 5-a
La începutul sezonului, în seria a 5-a s-au înscris doar 14 echipe, astfel că de aici va retrograda doar ultimul loc și eventual echipa clasată pe locul al 13-lea. Înaintea ultimei runde, formația CS Nova Mama Mia Becicherecul Mic nu mai poate scăpa de penultima poziție a clasamentului și se va număra printre cele șase formații care mai au șanse să joace, din sezonul viitor, în Liga a III-a. În momentul de față, gruparea originară din județul Timiș a strâns 17 puncte cu formațiile clasate pe pozițiile 1-12 și își poate îmbunătăți zestrea în ultima rundă, când va primi replica echipei secunde a vicecampioanei României – FC Ti-mișoara.

Complicații în seria a 6-a
Înaintea ultimei etape, trei echipe au șanse să încheie campionatul pe poziția a 13-a: Unirea Dej (28 de puncte), Gaz Metan II Mediaș (27 de puncte) și CS Zlatna (27 de puncte). Nici grupările Gloria II Bistrița sau Unirea Florești, ambele cu 31 de puncte, nu sunt sigure de menținerea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării. Deci, este greu de spus care dintre aceste echipe vor termina pe poziția a 13-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?