Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Primul centru de internet public a fost inaugurat


Data de 30 mai 2011 va rămâne, pentru Biblioteca Municipală Adjud, o importantă filă de calendar în monografia acestui oraș de pe Trotuș.
În cadrul bibliotecii, într-un spațiu cald și generos, sub îndrumarea atentă a directoarei Tatiana Valea a avut loc inaugurarea primului centru de internet public din Adjud, prin programul „Biblionet- lumea în biblioteca mea”. Programul a început la ora 11.00, când invitații au fost întâmpinați de câțiva pici cu pâine și sare. La inaugurare au fost prezenți, în calitate de invitați de seamă: primarul Adjudului, Constantin Armencea, viceprimarul Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, directorul de program din partea companiei IREX, Paul Baran, Teodora Fântânaru, directoarea Bibliotecii Județene, preot-protopop Ion Ciobotea, consilieri locali, reprezentanți ai bibliotecilor orășenești și comunale, profesori și elevi.
De asemenea, a fost prezentă și directoarea Bibliotecii din Tecuci, Manuela Cepraga și scriitoarea Ramona Sandrina Ilie. Edilul municipiului Adjud a precizat că acest centru a fost unul foarte așteptat de către comunitatea locală. Paul Baran a rămas plăcut surprins că în județul Vrancea Consiliul Județean, alături de primăriile locale, susține bibliotecile.
După tăierea panglicii, oaspeții au asistat la testarea calculatoarelor și echipamentelor și s-au destins cu diferite momente literar-artistice realizate de profesori și elevi din Adjud. Astfel, profesorul Adrian Avram a realizat o prezentare a Adjudului în documente, corul „Armonia”, coordonat de profesoara Ionela Chiriac a încântat auzul celor prezenți, copiii de la Grădinița nr. 4, îndrumați de educatoarea Tincuța Trif au dansat pe ritmuri populare.
Din program nu au lipsit scenetele de teatru puse în scenă de elevi de la Åžcolile ” Mareșal Alexandru Averescu” și ” Mihail Armencea”, sub atenta coordonare a profesoarelor Fevronia Spirescu și Viorica Hângu. Bibliotecarii adjudeni în frunte cu directoarea Tatiana Valea au impresionat publicul cu toate acti-vitățile desfășurate pe parcursul inaugurării. Reamintim că Biblioteca din Adjud este singura din Vrancea care a primit 8 calculatoare prin programul  Biblionet, finanțat de fundația Bill & Melinda Gates și gestionat de IREX.
Începând de ieri, comunitatea locală adjudeană beneficiază oficial de servicii de internet gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?