Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cum să mâncăm sănătos la birou?


Pentru a ocoli aparatele cu sandwichuri și snacksuri, mâncăruri considerate nu foarte sănătoase din cauza grăsimilor saturate conținute, cei care obișnuiesc să mănânce la birou ar trebui să își pregătească de acasă alimentele pe care să le consume în decursul celor opt sau mai multe ore petrecute la locul de muncă deoarece așa vor fi energici și plini de sănătate. Studiile au arătat că mâncând o dată la patru ore metabolismul va funcționa normal, iar energia noastră va fi constant la un nivel ridicat. În aceste condiții, în loc să irosim mărunțișul pe calorii nesănătoase, am putea să ne pregătim destul de ușor și repede de acasă mâncarea cu care să ne potolim foamea la birou. 
   
Biscuiți integrali din grâu și unt de arahide 
Între biscuiții cu aromă de unt de arahide de la automatul de la serviciu și biscuiții integrali din grâu, cu unt de arahide direct din borcanul cumpărat de la supermarket, cea mai bună alegere este evident cea care implică biscuiții integrali, pregătiți de acasă pentru când veți dori o gustare consistentă. Aproximativ 10 biscuiți integrali din grâu împreună cu o linguriță de unt de arahide vor oferi organismului dumneavoastră o combinație complexă de carbohidrați și fibre care vor menține glicemia din sânge la un nivel optim pentru a vă simți în formă. Totodată numărul caloriilor acestei gustări nu trece de 193. 
   
Fructe 
Fructele mereu au fost și vor fi alegerea cea mai bună pentru o dietă sănătoasă. În fiecare dimineață înainte de a pleca spre serviciu, dacă obișnuiți să săriți peste micul dejun de obicei, alegeți un măr, o banană, o pară sau un strugure care să vă țină de foame. Astfel veți asigura organismului nutrienții și vi-taminele de care are nevoie pentru a funcționa la parametri normali cu doar 90 de calorii, valoarea medie a unui fruct. 
   
Popcorn și parmezan 
Puțină lume știe că popcornul clasic poate fi transformat într-o gustare delicioasă pe care o puteți savura atât la birou cât și acasă, în fața televizorului, alături de familie sau prieteni. Ingredientul secret este parmezanul. Aproximativ trei sau patru lingurițe de parmezan vor oferi popcornului un gust deosebit. Întreaga gustare nu are mai mult de 150 de calorii. Dacă nu aveți frigider la birou pentru a depozita parmezanul, popcornul simplu este la fel de bun și sănătos, fără grăsimi și doar 100 de calorii. 
   
Fructele cu coajă lemnoasă 
Orice fruct cu coajă lemnoasă este mult mai sănătos decât chipsurile. Migdalele spre exemplu conțin grăsimi sănătoase, benefice pentru inimă și întregul organism. Sunt o sursă bogată de calciu, vitamina E, magneziu, potasiu, proteine și fibre. În condițiile în care fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în calorii, acestea ar trebui consumate cu măsură. Aproximativ 25 de migdale (170 de calorii) sunt destule pentru a vă potoli foamea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?