Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Şi-a tăiat venele în faţa Primăriei Focşani


Un bărbat din Focșani a încercat, ieri, să-și taie venele în fața Primăriei Focșani nemulțumit de faptul că nu are o locuință. Bărbatul a amenințat în mai multe rânduri că își taie venele pentru că nu are unde să locuiască alături de cei trei copii și soție. Gheorghe Axinte a luat pur și simplu un ciob de sticlă și o cartelă de telefon și s-a brăzdat singur pe mâini, de față cu cei trei copii și soția care îl rugau să se liniștească. La fața locului au ajuns un echipaj al Poliției și o Ambulanță, numai că bărbatul… a fugit.

Gheorghe Axinte, în vârstă de 47 de ani are trei copii, iar soția, Lăcrămioara Axinte, îl așteaptă pe cel de-al patrulea. În prezent locuiesc în Adăpostul de Noapte al Crucii Roșii „Sfântul Nicolae cel Nou” din Focșani și nu au niciun  venit. Ei acuză Primăria Focșani că nu se preocupă de soarta lor și nu le dă o locuință în Căminul ISEH din Cartierul Sud. „Uitați-vă cum stau copiii mei întinși pe jos. Nu mai suport. Îmi tai venele că poate așa se rezolvă ceva. Am fost la viceprimarul Matișan și ne-a promis că ne dă o casă, dar acolo stă altcineva”, a strigat bărbatul disperat după care s-a tăiat pe ambele mâini. Gestul necugetat a fost sancționat cu avertisment de oamenii legii, iar la următoarea abatere va primi și amendă. Când a văzut poliția, bărbatul a plecat de la fața locului dar a revenit ulterior și a fost verificat de oamenii legii. „Bărbatul are probleme sociale iar în momentul incidentului nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a încercat să-și taie venele cu o cartelă telefonică. Bărba-tul a fost sancționat cu avertisment”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. Angajații primăriei au sesizat și Direcția Gene-rală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) care a trimis o echipă la fața locului pentru a acorda servicii de consiliere și informare. Mama copiilor a primit o propunere din partea echipei Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC de a beneficia de servicii maternale pe care, însă, a refuzat-o. „Familia beneficiază de servicii sociale asigurate de Crucea Roșie unde copiii au nevoile asigurate. Bărbatul a protestat pentru a obține o locuință. Noi i-am propus mamei să beneficieze de servicii maternale însă a refuzat. Mâine (azi – n.r.) vom deplasa echipa la mo-dulele Crucii Roșii pentru a le acorda servicii de consiliere și informare”, ne-a declarat directorul adjunct al DGASPC Vrancea, Luminița Liciu.

Părinții au primit oferte de muncă, dar le-au refuzat

Familia a mers în mai multe rânduri în audiență la viceprimarul Bogdan Matișan, însă nu a reușit decât să obțină o locuință în căminul ISH care, în prezent, este locuită abuziv de o altă persoană. „Le-am oferit un loc prin bunăvoința celor de la Crucea Roșie. Refuză să locuiască acolo pe motiv că nu sunt condiții pentru creșterea copiilor. I   s-a oferit un loc în căminul Ascon cu plata unei chirii de 500 de lei pe lună. Am găsit o variantă în Căminul ISH, dar camera este ocupată abuziv și trebuie să facem o procedură complicată. Primăria, la ora asta, nu are nicio locuință liberă. Le-am oferit ce am putut până își găsesc un loc de muncă”,  ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matișan. Cu toate că recurge la gesturi disperate, Gheorghe Axinte a refuzat mai multe oferte de angajare pe motiv că nu are casă și nu are cu cine lăsa copiii. Nici Lăcrămioara, în vârstă de 35 de ani, nu s-a înghesuit la efort contra cost. Bărbatul a primit o ofertă de muncă în construcții, iar mama celor trei copii ca femeie de serviciu. Familia a încercat să-și facă un viitor în străinătate, însă nu a reușit. Potrivit unor surse, bărbatul ar vrea să obțină o locuință socială de la Primărie după care să plece din nou în Spania. Până în anul 2007, familia Axinte a avut repartizată o locuință tot de la Primărie pe care a pierdut-o odată cu plecarea în străinătate. După patru ani prin străini au fost nevoiți să revină cu toții acasă. Au ajuns de mai bine de două luni în Focșani, însă duc lipsa unei locuințe unde să poată să-și educe copiii și să le dea ceva de mâncare. Familia Axinte are acum trei copii de opt, șapte, respectiv 2 ani și jumătate. Mama, Lăcrămioara, mai așteaptă un copil fiind însărcinată în cinci luni. Singurul lucru bun care li s-a întâmplat a fost că au ajuns la Adăpostul de Noapte „Sfântul Nicolae cel Nou” al Crucii Roșii Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?