Kiwi este fructul cu cea mai mare concentrație de antioxidanți, această calitate plasându-l în fruntea listei acelor alimente capabile să îi ajute pe oameni în încercarea lor de a preveni și a combate anumite maladii.
Potrivit unui studiu recent, fructul de kiwi conține o concentrație mai mare de antioxidanți denumiți polifenoli, în comparație cu portocalele, grepfruturile, mandarinele și merele, informează dailymail.co.uk.
Cea mai mare concentrație de antioxidanți este conținută de soiurile de kiwi galben , urmate de soiurile de kiwi verde, potrivit unui studiu rea-lizat de cercetătorii de la Universitatea Teikyo din Tokyo (Japonia). În cadrul testelor întreprinse de cercetători, voluntarii au mâncat trei fructe de kiwi în fiecare zi, iar urina lor a fost testată pentru a afla concentrația de antioxidanți. „Fructul de kiwi poate să prevină apariția unor boli cauzate de stresul oxidativ”, au declarat cercetătorii niponi, al căror studiu a fost publicat în Biological And Pharmaceutical Bulletin. Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afecțiunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale naturală de către organism.
Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficiența cardiacă, maladia Alzheimer, cancer și maladia Parkinson.