Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Corpul de control revine special pentru Tomiţă Păvăloiu


Membrii Corpului de Control al ministrului Administrației și Internelor vor reveni la IPJ Vrancea de cel puțin două ori. Săptămâna viitoare ar urma să ajungă la Focșani pentru a prezenta conducerii IPJ concluziile trase în urma controlului de acum două săptămâni, dar și măsurile ce urmează a fi luate. Cea de-a doua vizită va fi efectuată după întoarcerea din concediu medical a comisarului șef Tomiță Păvăloiu, adjunct al șefului IPJ. 

Activitatea comisarului șef Tomiță Păvăloiu, adjunct al șefului IPJ, nu a putut fi verificată în urmă cu două săptămâni, deoarece acesta se află în concediu medical. Comisarul șef Constantin Duvac, cel care a coordonat echipa de control de la București, a cerut să fie anunțat atunci când comi-sarul șef Tomiță Păvăloiu se întoarce din concediu, pentru a-i face și lui „o vizită”. Păvăloiu are atribuții pe linie de ordine publică și poliție rutieră. Ca și colegii săi, el va trebui să le pună la dispoziție ofițerilor de la București toate hârtiile pe care aceștia le vor cere.
Tomiță Păvăloiu este în concediu după ce s-a accidentat în timpul unei partide de fotbal, disputată pe data de 24 martie, cu o zi înainte de Ziua Poliției. Partida s-a terminat prost pentru comisarul șef Tomiță Păvăloiu. La jumătatea celei de-a doua reprize, comisarul șef Păvăloiu, care făcea parte din echipa Oldboys, a călcat strâmb. Colegii au auzit o pocnitură, iar piciorul polițistului a început să se umfle.
El a fost dus imediat la spital de colegi, unde a și rămas internat. Polițistul a suferit o ruptură de tendon și a fost supus unei intervenții chirurgicale la un spital din București.

Miercuri vor fi trase concluziile

Surse din poliție spun că la jumătatea săptămânii viitoare, mai mult ca sigur miercuri, șeful echipei de control, comisarul șef Constantin Duvac, ar putea reveni la IPJ Vrancea pentru a le prezenta polițiștilor vrânceni, a căror activitate a trecut deja prin filtrul lor, concluziile și măsurile care vor fi luate. Polițiștii vrânceni știu ce și unde au greșit, iar acum așteaptă să afle măsurile care se vor lua împotriva lor. Lunea trecută, ofițerii din Corpul de Control au stat la IPJ Vrancea aproape 8 ore, timp în care le-au prezentat polițiștilor vrânceni neregulile găsite în timpul verificărilor, care au durat două săptămâni. Deși s-a vehiculat că abaterile constatate nu sunt grave, condu-cerea IPJ Vrancea ar putea fi decapitată. Reprezentanții Direcției de Informare și Relații Publice din cadrul MAI nu au făcut publice concluziile controlului tematic efectuat la IPJ Vrancea, pe motiv că sunt „secret de serviciu”. „Nota de constatare privind concluziile rezultate în urma controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea face parte din categoria informațiilor clasificate «secret de serviciu», (…), iar datele solicitate nu pot fi puse la dispoziție, întrucât acestea sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor (…).  Măsurile dispuse ca urmare a deficiențelor constatate vă vor fi comunicate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, după aprobarea raportului privind concluziile rezultate în urma controlului tematic efectuat la IPJ Vrancea”, ne-au precizat reprezentanții MAI. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?