Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Consultanţă pentru proiectele din fonduri europene


Å¢ăranii vrânceni sunt așteptați la Camera Agricolă Vrancea pentru realizarea proiectelor prin măsura 141 pentru obținerea celor 1500 de euro acordați anual de Uniunea Europeană. Campania de depunere a proiectelor va începe de la 1 iunie și se va derula timp de o lună. Ulterior va demara și campanie depunerii proiectelor pentru tinerii fermieri, măsura 112 prin care agricultorii pot primi până la 25 de mii de euro.
„Ne așteptăm ca un număr cât mai mare de fermieri să vină și să apeleze la specialiștii Camerei Agricole. Sperăm să fie chiar mai mulți decât în prima sesiune a anului trecut. Noi le stăm la dispoziție cu sfaturi, consultanță. Îi putem ajuta cu experiența noastră în realizarea proiectelor pentru fondurile acordate agriculturii”, a afirmat directorul Camerei Agricole, Gabriel Necula.
De altfel, încă din primele luni ale anului a fost demarată o campanie de informare a fermierilor despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii europeni. Fermierii prezenți la întâlniri au arătat că unul dintre motivele pentru care evită să acceseze banii acordați prin măsura 141 este birocrația, respectiv depunerea și plata contribuțiilor sociale. „Chiar și dacă plătesc acești bani, tot este mai avantajos să acceseze aceste fonduri. Primesc bani pentru o perioadă de cinci ani și, în plus, primesc și o pensie mai mare”, a precizat directorul Camerei Agricole. Prin măsura 141, țăranii pot primi, timp de cinci ani, un sprijin public nerambursabil de 1.500 euro/an/ferma de semisubzistență.  Această măsură se adresează țăranilor care doresc să-și dezvolte fermele pentru a deveni exploatații viabile. În situația în care, după 3 ani, se constată neîndeplinirea criteriilor minime de acordare a sprijinului, se suspendă plata pentru următorii 2 ani, dar nu se vor returna sumele primite.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?