Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Şi-a lovit vărul cu bâta


Aurel și Ion B., din Câmpuri, au ajuns să se judece la Panciu din cauza unui conflict ai cărui protagoniști au fost în toamna anului trecut. Ion s-a plâns instanței de faptul că, în ziua de 6 noiembrie 2010, Aurel, care îi este și văr, l-a lovit de două ori în cap cu o bâtă și că, pentru vindecarea leziunilor astfel dobândite, a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale.
Din cercetări a reieșit că singurele martore la scandal au fost doar nevestele celor doi care, după cum era de așteptat, au ținut, fiecare, partea propriului partener de viață, aceasta în condițiile în care agresorul nu a recunoscut fapta.
Astfel, în timp ce soția părții vătămate le-a spus magistraților că, după o discuție în contradictoriu purtată cu vărul său, bărbatul i-a fost lovit în cap cu bâta, nevasta agresorului a susținut că „părțile doar s-au îmbrâncit”. Femeia a recunoscut, totuși, că nu a asistat de la început la conflict, ci doar „după ce a auzit voci pe uliță”. „Când am ieșit din casă, am văzut doar partea vătămată care se văita, dar nu am observat ca vreunul dintre cei doi să prezinte urme de violență. De asemenea, soțul meu, respectiv inculpa-tul, nu avea nimic în mână”, a declarat ea. Aceasta a adăugat că, de peste 5 ani, cele două familii nu-și mai vorbesc, însă nu a precizat și din ce motiv.
De altfel, tensiunea dintre veri s-a resimțit chiar și în timpul ședinței de judecată, când niciunul nu s-a putut abține să nu intervină sau să nu comenteze declarațiile date de celălalt în fața judecătorului care, pentru a-i liniști, i-a avertizat că sunt pasibili de amendă pentru tulburarea dezbaterilor.
La concluziile pe fondul cauzei, reprezentantul Parchetului a susținut în continuare vinovăția agresorului, dovedită atât prin certificatul medico-legal prezentat de victimă, cât și de atitudinea oscilantă, la audieri, a bătăușului, solicitând ca victima să fie despăgubită cu suma de 2.000 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor efectuate pentru vindecarea leziunilor craniene.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?