Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Opoziţia a depus moţiunea simplă „Politica externă este a României şi nu a PDL”


Moțiunea simplă a senatorilor opoziției intitulată „Politica externă este a României și nu a PDL” a fost depusă, miercuri, la președintele Senatului, a declarat senatorul PSD Titus Cărlățean. El a menționat că moțiunea este semnată de senatori PSD, PNL și PC. Președintele Senatului, Mircea Geoană, a anunțat în plen că moțiunea simplă depusă de USL pe teme de politică externă va fi dezbătută luni, 23 mai, de la ora 15.00.
„În urma depunerii de către un grup de senatori PSD și PNL a unei moțiuni simple pe tema «Politica externă este a României, nu a PDL», cu semnăturile și forma regulamentară, în conformitate cu regulamentul nostru, am decis ca dezbaterea moțiunii pe teme de politică externă să fie făcută luni, la ora 15.00”, a anunțat Mircea Geoană.
Senatorii USL au decis, luni, să inițieze o moțiune simplă împotriva ministrului Teodor Baconschi, după ce acesta a declarat, la Convenția Națională a PDL, că proiectul de lege privind votul prin corespondență va aduce PDL „un milion de voturi”.
Corlățean a afirmat că, pe lângă „tentativa de fraudă electorală anunțată de Baconschi”, moțiunea simplă a PNL și PSD va pune în discuție și „eșecul” diplomației de la București în realizarea obiectivului asumat de aderare a României la spațiul Schengen în martie 2011.
Corlățean a mai spus că deputații PSD și PNL vor solicita, marți, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, înființarea unei comisii de anchetă, pornind de la afirmațiile făcute de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la Convenția Națională a PDL.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?