Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Incendii la Dumbrăveni şi Vulturu


Pompierii focșăneni au intervenit, la finele săptămânii trecute, pentru a lichida două incendii izbucnite la Dumbrăveni și Vulturu. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.00, un apel anunța producerea unui incendiu în satul Cândești, comuna Dumbrăveni, izbucnit la proprietatea lui Åžtefan M.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a deplasat la fața locului Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și 10 subofițeri. În urma incendiului au ars o anexă construită din profile metalice cu pereți din scândură și acoperișul din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de 40 metri pătrați. Pompierii spun că incendiul a fost provocat de efectul termic al curentului electric produs de siguranțe fuzibile supradimensionate sau alte echipamente defecte.
Duminică seara, un bărbat din Vulturu a cerut ajutorul pompierilor. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a deplasat la fața locului Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și 11 subofițeri, pompierii militari acționând în cooperare cu Serviciul Vo-luntar pentru Situații de Urgență al comunei Vulturu.
În urma incendiului au ars acoperișul unei magazii, construit din lemn cu învelitoare din carton bituminat și plăci de azbociment pe o suprafață de 60 metri pătrați și aproximativ 1000 kilograme de  mase plastice și lemn depozitate în magazie. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de focul deschis folosit în spații închise. De asemenea, personalul specia-lizat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru soluționarea a 12 situații medicale de urgență.
S-a intervenit în Focșani și Adjud și în comunele Popești, Gugești, Boghești, Golești, Ploscuțeni și Garoafa. Paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Secției de Pompieri Adjud au acționat pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă. Pirotehniștii au intervenit și ei la Mărășești pentru a ridica un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, muniția fiind descoperită de Fănică P., în timpul lucrărilor de consolidare a podului de pe raza orașului Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?