Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Primarul se plânge de lipsa de personal


Åžcoala Generală „Ion Basgan” din Focșani a primit vizita oficialilor de la Ministerul Dezvoltării, care va aloca fonduri pentru efectuarea de lucrări de moder-nizare. Astfel, primarul Municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, a precizat ieri că urmează să fie semnat contractul de finanțare, iar apoi scoaterea lucrărilor la licitație. „Au fost efectuate studii, din care a reieșit că imobilul nu are probleme la structura de rezistență. Se impun lucrări de refacere a tâmplăriei, fațadei, instalației electrice și sanitare. Urmează semnarea contractului și scoaterea lucrărilor la licitație”, a declarat Bacinschi.
Un alt proiect acceptat, însă aflat încă în stadiu de așteptare, este Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care presupune lucrări de modernizare în Cartierul Sud. De asemenea, proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare este în derulare. În prezent, proiectul se află în stadiul de scoatere la licitație a formei de management și consultanță. „Suntem în grafic în ceea ce privește proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare. Urmează licitația pentru desemnarea antreprenorului general”, a precizat primarul.
O singură problemă a mai rămas la nivelul Primăriei Focșani, care nu poate fi rezolvată din cauza dispo-zițiilor Guvernului. Lipsa de personal! Edilul își face griji pentru proiectele demarate și s-a declarat convins că va întâmpina dificultăți din acest punct de vedere. „Cea mai mare problemă o avem cu personalul din primărie. Sunt convins că nu ne vom descurca. Avem 10 persoane plecate în concediu de creșterea copilului și, de curând, alte două persoane și-au exprimat do-rința de a părăsi Primăria”, a spus Bacinschi. Conform prevederilor legale, Primăria poate angaja o persoană numai dacă are șapte posturi libere în organigramă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?