Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Cupă de cristal pentru Marian Oprişan din partea unui deputat din Parlamentul European


Între 23 și 25 aprilie, echipa de baschet Under 13 a CSÅž-LPS Focșani a participat la puternicul turneu internațional din Belgia, gazdă fiind orașul Wanze.
Delegația focșăneană a fost formată din directorul LPS, Mihai Petruț, antrenorul Cătălin Dondoi și profesor doctor Ionel Ambrosie, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani.
La finalul întrecerii, echipa focșăneană s-a clasat pe locul 8 din cele 15 formații participante. Profesorul Ionel Ambrosie a declarat la întoarcerea în țară: „Competiția a fost un bun prilej de verificare a baschetului focșănean la această categorie de vârstă – 13 ani – într-un turneu internațional unde au concurat echipe din Belgia, Irlanda, Elveția, Franța, Cehia, Italia, Luxembourg și Polonia.
În grupă, am câștigat trei partide și am pierdut altele trei, iar în faza a doua, am pierdut în fața echipei din Irlanda și ne-am clasat pe locul 8, o poziție bună dacă ne gândim că fiecare țară a participat cu două sau trei echipe. A fost o experiență bună pentru CSÅž-LPS Focșani și bagajul tehnico-tactic a fost bine pus în aplicare. Păcat că am pierdut unele meciuri pe final și la diferențe mici de scor. Pe durata turneului a fost folosită o minge mai mică, specifică vârstei de 13 ani, jucătorii noștri nefiind obișnuiți cu un asemenea balon.
Am fost plăcut surprinși de modul în care am fost primiți de organizatorii din comunitatea Wanze, precum și de organizarea ireproșabilă a turneului. La finalul competiției, personalitatea cea mai importantă din comunitatea Wanze, președintele pe linie de cultură și sport, alături de preșe-dintele întregii regiuni, care este și deputat în Parlamentul European, Xavier Mercier, a transmis comunității vrâncene și personal domnului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan un salut cordial, dorința de colaborare pe diferite planuri și o cupă de cristal, simbol al comunității vrâncene.
De asemenea, delegația vrânceană a pri-mit invitații din partea unor cluburi din Irlanda și Elveția de a parti-cipa în 2012 la turneele internaționale organizate de cluburile respective.
Consider că și comunitatea din Vrancea poate să organizeze pe viitor asemenea turnee pentru dezvoltarea relațiilor pe plan sportiv și cultural cu diferite țări ale Comunității Europene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?