Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Performanţele profesorilor în vizorul inspectorilor


Dosarele profesorilor care speră să obțină gradații de merit sunt analizate în această perioadă, în cadrul Consiliului Consultativ al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea. Inspectorii analizează în detaliu dosarele în vederea acordării punctajelor, respectându-se cu strictețe metodologiile impuse în acest sens. Dosarele profesorilor vor fi evaluate și de liderii de sindicat, aceștia din urmă având și ei un cuvânt important de spus în aprobarea listei finale cu beneficiarii gradațiilor de merit. „În această perioadă, se evaluează dosarele pe discipline, inspectorii fiind ajutați în această activitate de reprezentanții Consiliului Consultativ. După ce se stabilesc punctajele, se vor înainta dosarele la Comisia Județeană pentru a se verifica corectitudinea punctajelor. O altă etapă este verificarea dosarelor de către liderii de sindicat”, a precizat Maria Lupu, inspector general adjunct în cadrul ISJ Vrancea.
Numărul profesorilor, dar și al personalului auxiliar din sistemul educațional care speră să obțină gradație de merit a fost și anul acesta, extrem de mare. Aproximativ 250 de cadre didactice cu rezultate deosebite la catedră și-au depus dosarele în acest sens, la Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea. Spre nenorocul lor, doar aproximativ 130 de persoane vor beneficia de gradații de merit, potrivit șefilor învățământului vrâncean.
În data de 12 mai va fi aprobată lista cu punctajele acordate în urma evaluării. Profesorii nemulțumiți de punctajele obținute au dreptul să depună contestații în perioada 16 – 18 mai. Validarea rezultatelor finale de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean va avea loc în data de 26 mai. Lista cu profesorii considerați cu adevărat merituoși va fi înaintată Ministerului Educației, în vederea emiterii ordinului ministrului, a tabelului no-minal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar și cel de conducere din unitățile de învățământ no-minalizat care va primi gradație de merit. Potrivit calendarului oficial stabilit de Minister, ordinul va trebui emis pe data de 29 iulie. În conformitate cu Legea     108/2007, beneficiarii vor primi în plus 25% din salariu, pe o perioadă de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?