Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Piersicul


Piersicul are ca factor curativ fructele. 
Afecțiuni pentru care se recomandă: constipație, litiază renală, tulburări digestive.
 
Calități curative și acțiune farmaceutică
– diuretic, energizant, stomahic.
 
Recomandări
– vin împotriva constipației, litiazei renale, tulburărilor digestive.
 
Preparare
Vin – 2,5 kg piersici, 4 l vin alb, 1,3 l coniac, 500 g zahăr, 4 migdale amare, 7 g drojdie de bere uscată. Peste piersicile decojite și tăiate în bucăți, se pune zahărul și se lasă câteva ore. Se fierbe amestecul 15 minute. Se varsă într-un bidon (după ce s-a răcit) și se acoperă cu vin alb și coniac. Se adaugă drojdia și migdalele. Se lasă 30 de zile la rece, se filtrează și se îmbuteliază. Se admi-nistrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, înainte de mese.
 
Precauții, contraindicații  
Nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?