Piersicul are ca factor curativ fructele.
Afecțiuni pentru care se recomandă: constipație, litiază renală, tulburări digestive.
Calități curative și acțiune farmaceutică
– diuretic, energizant, stomahic.
Recomandări
– vin împotriva constipației, litiazei renale, tulburărilor digestive.
Preparare
Vin – 2,5 kg piersici, 4 l vin alb, 1,3 l coniac, 500 g zahăr, 4 migdale amare, 7 g drojdie de bere uscată. Peste piersicile decojite și tăiate în bucăți, se pune zahărul și se lasă câteva ore. Se fierbe amestecul 15 minute. Se varsă într-un bidon (după ce s-a răcit) și se acoperă cu vin alb și coniac. Se adaugă drojdia și migdalele. Se lasă 30 de zile la rece, se filtrează și se îmbuteliază. Se admi-nistrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, înainte de mese.
Precauții, contraindicații
Nu există.