Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Oprişan, martor într-un scandal la Ţifeşti


Doi indivizi din localitatea Å¢ifești, ambii aflați sub influența băuturilor alcoolice, au făcut scandal la o întâlnire a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, cu oamenii din comună.
În momentul incidentului, șeful administrației județene discuta cu mai mulți cetățeni din Å¢ifești, despre lucrările de modernizare a drumului județean Satu Nou-Å¢ifești. Cei doi indivizi recalcitranți, Gheorghe Popa și Adrian Călin, ambii din Å¢ifești, au făcut cascadorii cu o mașină, deși șoferul, respectiv Gheorghe Popa, se afla sub influența băuturilor alcoolice. Supărați că li s-a atras atenția că ar putea răni pe cineva, indivizii au plecat cu mașina, apoi au revenit pe jos, înarmați cu o greblă și o sapă. Ambii scandalagii au fost amendați, iar șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.  

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a dat declarație ca martor, după un scandal provocat de doi indivizi, joi seară, în  localitatea Å¢ifești, ambii aflați sub influența băuturilor alcoolice. Cei doi, Gheorghe Popa și Adrian Călin, se aflau într-o mașină, care circula cu viteză, punând în pericol siguranța oamenilor care discutau cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și deputatul PSD de Vrancea Ciprian Nica, despre modernizarea drumului județean Satu Nou-Å¢ifești. În momentul în care Oprișan le-a atras atenția celor doi indivizi că pun în pericol viața oamenilor și că ar fi mai bine să se ducă acasă, cei doi au devenit recalcitranți și au început să amenințe în stânga și în dreapta. „Doi indivizi aflați într-o mașină mergeau cu viteză și opreau cu scârțâit de frâne mașina în care se aflau, în dreptul unui grup de oameni. Gestul acestora era deosebit de periculos motiv pentru care s-a sunat la 112. Indivizii se aflau sub influența băuturilor alcoolice, lucru care s-a demonstrat ulterior. Supărați după ce li s-a atras atenția că ar putea răni pe cineva, indivizii au lăsat mașina și au revenit înarmați cu o greblă și o sapă, dar au fost luați de polițiști și duși la postul de poliție”, a precizat deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica.
Printre martorii incidentului care au dat declarații la Postul de Poliție din Å¢ifești s-a aflat și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Polițiștii au intervenit pentru aplanarea conflictului

Incidentul de la Å¢ifești a fost confirmat și de Biroul de Presă al IPJ Vrancea. „Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că P. Gheorghe, de 34 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a oprit mașina lângă un grup de cetățeni, care se aflau pe acostament. Atât conducătorul auto, cât și  C. Adrian, de 56 de ani, din aceeași localitate, pasager în autovehicul, au coborât și au adresat injurii și cuvinte jignitoare cetățenilor prezenți. După ce una dintre persoanele aflate pe acostament și-a declinat identitatea și calitatea de demnitar public, cei doi au urcat în autoturism și au plecat”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Dosar penal pentru șoferul băut și recalcitrant

Gheorghe Popa s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat la volanul unei mașini deși avea o concentrație alcoolică de 0,67 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, Gheorghe Popa și Adrian Călin au primit și câte o amendă pentru modul în care s-au comportat. „După circa 10 minute au revenit, pe jos, având în mână o greblă, respectiv o sapă. În urma intervenției polițistului, starea conflictuală a fost aplanată. P. Gheorghe a fost condus la sediul Postului de Poliție Å¢ifești, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Panciu, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a declarat că a oprit mașina lângă grupul menționat deoarece acesta se afla în fața porții unei persoane cu care avea neînțelegeri privind un teren”, a adăugat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?