Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Echipament pentru poliţiştii locali


Poliția Locală a primit o parte din echipament. Cu toate acestea, polițiștii locali nu se vor îmbrăca în noua ținută deoarece echipamentul primit nu este complet. Potrivit șefului Poliției Locale, Ion Gheorghe, polițiștii locali ar putea să-și schimbe echipamentul de luna viitoare. „Am primit doar o parte din obiectele vestimentare și trebuie să le primim și pe celelalte. Marțea viitoare vor veni alte piese și cred că de pe 15 mai, polițiștii locali vor fi costumați cu noul echipament. Cert este că până nu ne vine tot nu își vor schimba costumația. Pentru anul acesta avem doar echipament de vară și strictul necesar iar ceea ce ne-a venit până acum valorează cam 150 mii lei. Trebuie să mai vină și echipamentul de iarnă dar și pistoalele iar totul costă aproximativ 650 mii lei”, a spus Ion Gheorghe. În perioada următoare pe hainele polițiștilor locali va scrie tot Poliția Comunitară asta până când instituția va primi echipamentul complet. De asemenea, polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră se pregătesc să meargă la cursuri. Cursurile pe care șase dintre polițiștii locali le vor începe pe 4 iulie durează trei luni, și se vor desfășura la Centrul de Instruire al Poliției de Frontieră Iași. Cea de-a doua tură va pleca la instruire în luna octombrie iar la începutul anului viitor, polițiștii locali vor termina cu instruirea. Prima tură ar fi trebuit să plece până acum, însă din cauza lipsei banilor, perioada de școlarizare a fost amânată. În primă fază au fost alocați bani pentru cazare și școlarizare, dar nu și pentru hrană. Dacă la început s-a stabilit că ar fi nevoie de aproximativ 5.000 lei de persoană, acum, cu tot cu hrană, suma se ridică la 7.600 lei.

***
În domeniul rutier, polițiștii locali vor căpăta atribuții de dirijare a circulației și de asigurare a fluenței traficului, singuri sau în cooperare cu structurile Poliției Române, inclusiv în privința transporturilor speciale și a celor agabaritice. În cazul accidentelor de circulație, poliția locală are dreptul de a asigura paza locului accidentului prin luarea tuturor măsurilor de conservare a urmelor și identificare a martorilor, însă anchetarea cauzelor care au dus la producerea accidentelor rămâne de competența Poliției Naționale. Cea mai mare noutate o reprezintă, însă, dreptul de a constata contravenții și de a aplica sancțiunile prevăzute de Codul Rutier cu privire la oprirea, staționarea și parcarea neregulamentară a autovehiculelor, precum și la accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar.
Consiliul Local este cel care coordonează Poliția Locală prin intermediul unei comisii din care fac parte șeful poliției, consilierii locali, primarul, șeful jandarmeriei și alți reprezentanți, potrivit competențelor. Apoi, aprobarea activităților o face tot Consiliul Local, care aprobă structura și bugetul Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?