Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ciorbă de miel


Ingrediente:
1 kg carne de miel pentru ciorbă
1 litru borș (concentrat borș)
1 ceapă
1-2 morcovi
1 păstârnac sau pătrunjel
20 g țelină
20 g dovlecel
1 ardei gras
1 cartof
100 ml bulion
70-80 g frunze de lobodă verde, roșie, spanac, ștevie
1 legătură leuștean
2-3 linguri ulei
smântână pentru dres
opțional puțin oțet
sare, piper (1 cub concentrat legume sau vită)
1-2 lingurițe zahăr
 
Mod de preparare:
Se ține carnea în apa rece cam 1 oră, schimbând din când în când apa ca să iasă bine sângelele. Puneți-o apoi la fiert în 4 litri de apă rece cu puțină sare. Când clocotește luați spuma și lăsați-o la fiert la foc mic. După 40-45 minute adăugați toate legumele, curățate, spălate și tăiate mărunt, sare, piper, concentratul de legume sau vită. Separat fierbeți borșul. După ce au fiert și legumele (cam 30 minute) adăugați bulionul, borșul sau concentratul de borș și verdeturile tocate mărunt. După încă 10-15 minute este gata. Dregeți gustul și, dacă este nevoie, puteți adaugă și 1-2 lingurițe de zahăr. În supieră puneți 3 linguri de smântână, leușteanul tocat și amestecați cu puțină ciorbă până se omogenizează bine, apoi adăugați restul de ciorbă, carne, decorați cu o frunzuliță de leuștean. Cine vrea o mai poate acri în farfurie cu puțin oțet și o poate servi cu ardei iute.
Poftă bună! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?