Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Fiecare copil contează!


260 de copii cu vârsta de până în cinci ani, 87 de mame și 85 de viitoare mămici din Vrancea, Dâmbovița, Caraș-Severin și Brașov au fost incluși în programul „Fiecare copil contează”, derulat de Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu GlaxoSmithKline (GSK), în primele trei luni de la lansarea acestuia. „Proiectul vizează informarea și educarea viitoarelor mame cu privire la sarcină și la îngrijirea copilului precum și acordarea de ajutor imediat familiilor defavorizate prin oferirea de alimente, îmbrăcăminte, vitamine, materiale igienico-sanitare și altele. Campania include și o componentă de informare și educare a principalilor actori sociali despre modul în care aceștia pot influența scăderea ratei mortalității infantile, aflată acum la cote dramatice. România are în prezent cea mai ridicată rată a deceselor la copii cu vârsta de până la 5 ani din rândul statelor Uniunii Europene”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
În primele trei luni de derulare a proiectului echipele Salvați Copiii România au urmat cursuri de pregătire iar beneficiarii proiectului au primit o serie de ajutoare care le erau absolut necesare. În aceeași perioadă au fost ela-borate două materiale -„Ghidul de creștere a copilului 0-5 ani” și „Caietul copilului” – care conțin informații utile privind creșterea copilului, alimentația adecvată fiecărei vârste, sfaturi de igienă, sfaturi pentru femeile care doresc să devină mame, testările obligatorii ale femeilor însărcinate, etc. „Copiii și mamele care tră-iesc în condiții precare, fără acces la servicii medicale de calitate, se află într-un pericol real de îmbolnăvire din cauza condițiilor igienico-sanitare în care trăiesc și a alimentației deficitare. Deși în unele cazuri s-a observat că părinții merg la medic, în general acest lucru se întâmplă foarte târziu iar viața copiilor este pusă în pericol. Este nevoie de o atenție specială pentru aceste familii – de cele mai multe ori vorbim despre familii nelegitime, cu mame minore”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației „Salvați Copiii” România.
Proiectul „Fiecare copil contează” face parte din campania globală „Every One” a Alianței Salvați Copiii desfășurată, începând din 2009, în peste 42 de țări. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, la nivel mondial, un copil moare la fiecare trei secunde ceea ce înseamnă că anual mor 8,8 milioane de copii. La nivel global, prin intermediul acestui proiect vor fi salvate viețile a 500 de mii de copii în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?