Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Ceaiuri şi tincturi alese cu grijă pentru rezultate optime


Cumpărați plante doar de la comercianții cu o reputație solidă și evitați să achiziționați plante care nu au pe ambalaj menționată și denumirea botanică. Aceasta este specificată adesea cu multe denumiri pentru aceeași plantă.
Încercați să folosiți doar o singură plantă atunci când preparați un ceai. Pentru  siguranță este mult mai bine pentru că o combinație de plante poate genera un amestec de substanțe pentru care nu cunoaștem întotdeauna rezultatele. Dacă doriți un amestec de plante cu o anumită aromă și savoare puteți cumpăra amestecuri de plante deja ambalate de firme specializate și consacrate. Cu cât sunt mai multe ierburi în aceeași rețetă a unei infuzii cu atât mai mult riscați să vă expuneți efectelor secundare.
Mulți cred greșit că plantele trebuie folosite împreună pentru a fi eficiente, dar acest lucru nu este valabil întotdeauna. Combinațiile nepotrivite pot provoca efecte adverse mult mai complicate decât în cazul în care ați folosi o singură plantă.
O tinctură simplă de echinaceea spre exemplu este mult mai eficientă decât orice altă combinație și în același timp este și mult mai sigură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?