Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Un mort şi patru răniţi pe E85


Un șofer neatent a provocat o adevărată tragedie, sâmbătă, pe DN 2 E85, în apropiere de comuna Pufești. Neatenția s-a soldat cu moartea unui om și rănirea altor patru. Polițiștii spun că accidentul a fost provocat de neatenția în conducere.

Un mort și patru răniți. Acesta este bilanțul tragic al unui accident de circulație produs sâmbătă, pe DN 2 E85, în afara localității Pufești. În accident au fost implicate trei mașini.
Polițiștii spun că vinovat de producerea tragediei se face Victor Valea, de 59 de ani, din Adjud, care în timp ce se deplasa dinspre Focșani spre Adjud, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație și a acroșat un autoturism marca VW Touran, condus regulamentar de Marcela Roman, soția omului de afaceri Victor Roman, din Adjud. La rândul său, autoturismul condus de Marcela Roman a fost proiectat pe contrasens, unde s-a izbit violent de un autoturism Dacia Logan, condus regulamentar de Nicolaie Mihai, de 44 de ani, din Brașov. În urma impactului, șoferul brașovean a murit pe loc, fiica sa a fost rănită grav, iar soția a fost rănită ușor. De asemenea, răni au suferit și soția, fiica și nepoata omului de afaceri Victor Roman. „Accidentul s-a produs în jurul orei 14.15, pe DN 2, în afara comunei Pufești. Din primele verificări, a reieșit că șoferul unei autoutilitare care circula pe banda I, pe direcția Focșani-Adjud, nu s-a asigurat la trecerea de pe o bandă pe cealaltă și a acroșat un autoturism marca VW Touran care circula în aceeași direcție, în paralel pe banda II. Acesta din urmă a fost proiectat pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia Logan, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, a rezultat decesul șoferului autoturismului marca Dacia Logan și rănirea altor patru persoane. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. În funcție de rezultate, se vor lua măsurile care se impun”, a precizat subcomisarul Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.
În urma impactului violent, șoferul din Brașov a murit pe loc. El nu a putut fi scos din mașină decât de pompierii de la descarcerare. Fiica sa, Mădălina Ioana Mihai, de 16 ani, a fost rănită grav, iar soția, Elena Mihai, de 43 de ani, a suferit răni ușoare.
Potrivit buletinului de presă de la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon”, din Focșani, fata de 16 ani a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, comoție cerebrală, traumatism toracic, de bazin și gleznă. Mama sa a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis, cu hematom obraz și ochi stâng, traumatism toracic, umăr și braț stâng. De asemenea, internate au fost și cele trei persoane care se aflau în autoturismul marca VW Touran. Marcela Roman a fost diagnosticată cu traumatism toracic și de bazin și contuzie craniană și de braț. Fiica sa, Mirasela Costea, de 26 de ani, a suferit un traumatism cranio-facial și de gambă stângă, iar fetița de trei ani, respectiv nepoata Marcelei Roman, a fost diagnosticată cu traumatism toracic și de bazin, contuzie craniană și de braț stâng. Toate cele cinci victime ale accidentului sunt internate la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean.

Mașini ieșite în decor la Peco Cotești

Ieri, în jurul prânzului, un alt accident soldat cu două victime s-a produs pe DN 2 E85, în apropiere de intersecția cu Peco Cotești. Potri-vit polițiștilor, Călin Alberto, de 36 de ani, din Vaslui, în timp ce conducea un autotu-rism marca Dacia Papuc, dinspre Dumbrăveni către Focșani, în apropiere de Peco Cotești nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers și a acroșat un autoturism condus de Sandu Blaj, de 55 de ani, din Câmpineanca. Polițiștii spun că cele două mașini au ieșit în afara părții carosabile și s-au răsturnat. Åžoferul vinovat a rămas între fiarele contorsionate ale mașinii și a fost scos de pompierii de la descarcerare. Acesta a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale și odată cu el, ambulanța a preluat și un pasager din același autoturism. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.
 
Accident pe Bulevardul București

Vineri, un bărbat din Harghita a fost rănit ușor, după ce mașina în care se afla a fost izbită frontal de un alt autoturism. Accidentul s-a produs în jurul orei 8.00, pe Bulevardul București, din Focșani. Din primele cercetări ale polițiștilor, a reieșit că vinovat de producerea accidentului se face un tânăr din Odobești, Nicolae N., de 23 de ani, care nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de carosabil acoperit cu apă. „Din primele cercetări efectuate, a reieșit că șoferul unui autoturism marca Renault Megane nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil acoperit cu apă, iar la schimbarea direcției de mers de pe banda de lângă axul drumului pe prima bandă a acroșat bordura, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens unde s-a tamponat frontal cu un autoturism marca Opel, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a șoferului care circula regulamentar. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat inspectorul Aurel Cris-tian, din cadrul Biroului Rutier.
Åžoferul nevinovat, de loc din Harghita, a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital, dar nu a rămas internat. Tamponarea a creat ceva panică printre participanții la trafic. În momentul respectiv, în zonă se afla și un mini-bus de transport persoane, iar călătorii s-au cam panicat mai ales în momentul în care șoferița a pus o frână bruscă și a tras de volan pentru a evita o posibilă coliziune cu mașinile care s-au tamponat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?