Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii din Ireşti şi Gologanu, buni la matematică şi informatică


Echipajele claselor V-VI, de la Åžcoala Irești, și ale claselor VII-VIII, de la Åžcoala Gologanu, sunt câștigătoarele Concursului de Matematică și Informatică Rural, desfășurat sâmbătă la Panciu. La acesta au mai participat elevi din Gugești, Vidra, Movilița, Dumitrești, Străoane, Răstoaca, Homocea, Lespezi, Suraia și Vizantea.
La clasele V-VI, ocupanții locului I au obținut 144 de puncte, față de 117 și, respectiv 104 puncte, obținute de echipajele școlilor din Gugești și Vidra, clasate pe locurile II și III. La clasele VII-VIII, echipa câștigătoare din Gologanu a acumulat 153 de puncte, în timp ce elevii de la Grupul Åžcolar „Grigore Gheba” din Dumitrești au obținut 150 de puncte, iar cei de la Åžcoala Movilița 147 puncte. Câte o mențiune și-au adăugat în palmares reprezentanții claselor V-VI de la Åžcoala Movilița și cei ai claselor VII-VIII de la Åžcoala „Al. Vlahuță” din Gugești. Concursul, aflat la cea de-a VI-a ediție, a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar Județean, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ioan Sla-vici”, cu sprijinul Primăriei orașului Panciu.
În 2011, pentru prima oară în existența sa, întrecerea județeană a elevilor din me-diul rural nu a mai fost găzduită de Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. „Ideea a fost ca ediția din acest an să se desfășoare într-un alt loc, pentru ca participanții să cunoască și alte locuri în care învață elevii. De asemenea, cât timp    s-a desfășurat concursul, profesorii însoțitori au avut ocazia să asiste la o prezentare de proiecte rea-lizate de liceenii pănceni și au putut afla ce preocupări au elevii și profesorii din această instituție, reprezentativă pentru Vrancea. Totodată, pentru că și vremea a ținut cu organizatorii, am fost invitați la un tur al orașului, ocazie cu care am vizitat Mănăstirea Brazi și mormântul lui Ioan Slavici. Nu în ultimul rând, gazdele ne-au invitat și la masă. Pot să spun că organizarea a fost exemplară, demonstrând încă o dată profesionalismul cadrelor didactice de la Panciu»”, a declarat coordonatorul concursului, inspectorul de matematică Daniela Sîrghie. Aceasta a mai precizat că, la fiecare secțiune, echipajele câștigătoare au primit câte 100 de lei pentru locul I, 80 de lei pentru locul II, 60 de lei pentru locul III și 40 de lei pentru mențiune. „Fondurile necesare premierii au fost asigurate de catedra de matematică a Liceului «Ioan Slavici», de inspectorii de matematică și informatică, precum și de Consiliul consultativ al profesorilor de matematică din județul Vrancea”, a concluzionat inspectorul Daniela Sîrghie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?